Amerikanci priznali: bolnica Liječnika bez granica bombardirana greškom

07.10.2015. 09:01:45

Liječnici bez granica, koji su to bombardiranje ocijenili ratnim zločinom i zatražili neovisnu istragu, odbacili su američko pojašnjenje i tvrde da bombardiranje "nažalost nije bila greška" Američki general, zapovjednik NATO-ove misije u Afganistanu John Campbell rekao je u utorak da je bolnica Liječnika bez granica u Kunduzu bombardirana greškom, što je potaknulo ministra obrane da izrazi "duboko žaljenje" zbog te tragedije.

Liječnici bez granica, koji su to bombardiranje ocijenili ratnim zločinom i zatražili neovisnu istragu, odbacili su američko pojašnjenje i tvrde da bombardiranje "nažalost nije bila greška".

U međuvremenu provode se tri istrage, američka, afganistanska i NATO-ova kako bi se odredilie okolnosti u kojima je donijeta odluka o tom bombardiranju izvršenom u subotu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.