[ANKETA] Napokon, sve je jasno; ovako će izgledati novi Dinamov stadion koji će uskoro biti izgrađen, a poznato je i koliko će koštati gradnja

10.04.2021. 11:03:00

Dinamo je prvi put predstavio ideju i viziju kako klub misli da bi trebao izgledati novi stadion u Maksimiru! Na temelju materijala koje je izradio klub, a u skladu s Uefinim standardima, vizualni izgled stadiona u Maksimiru stvorio je poznati zagrebački arhitekt Otto Barić s partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine, koji su sada ideju i viziju prenijeli na javnost. 

Prijedlog je izgradnja stadiona s kapacitetom od 34.000 sjedećih mjesta, s velikim parkirališnim kapacitetima - 300 VIP parkirnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking i parking za gledatelje. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđa se fan shop na stadionu, kao i muzej kluba i dodatni komercijalni sadržaji na sjevernoj tribini.

Na cijelom stadionu planira se moderno gostoprimstvo, kao i najmoderniji medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP sjedala na zapadu i 1000 VVIP sjedala na istoku, iza kojih je kamp Dinamove škole nogometa s potrebnom infrastrukturom. Tribina gostiju bila bi na južnom dijelu stadiona.

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno dostupan, u skladu sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a planira se izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1000 pojedinačnih sjedala osigurano je pet mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihovih pratitelja, s pristupačnim ulazima i ostalim uslugama.

Procjenjujemo da su troškovi izgradnje takvog stadiona oko 60 milijuna eura .

tportal

Izvor: Licencne fotografije / Autor: Licencne fotografije / GNK Dinamo

Što mislite o novom Dinamovom stadionu?

 

"Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu - Gradom Zagrebom", rekao je Dinamo napominjući:

'Pozivamo sve navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koje će sigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim putem arhitektonskog natječaja, odabira idejnog rješenja i izrade projekta, omogućujući prihvatljiv model financiranja i konačno kroz izgradnju modernog Dinamovog doma., na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili. '

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Ivan Žurić/Foto: Licencne fotografije / GNK Dinamo

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.