Ante Deur: 'Matić je izravno kriv za Neninu smrt'

22.10.2014. 18:22:15

"Mi izmanipulirani? Pa, mi nismo ovce!", kažu najteži invalidi Domovinskog rata odgovarajući tako na tvrdnje ministra branitelja o njihovoj iskorištenosti od strane "jedne grupe branitelja". - Ovo nema veze s politikom, strankama niti bilo kakvim opredjeljenjima. Branitelji su ovdje kako bi podržali invalide I. skupine koji se muče s dekubisima, koji sami sebi plaćaju ljekove, mjesecima čekaju na pregled, operaciju ili toplice. Na ovaj prosvjed došao je svatko sa svojim razlozima, ali smo u jednom složni: ponižavanja branitelja više nema – kazuju uglas okupljeni branitelji i invalidi Domovinskog rata koji više ne biraju riječi: - Fred je izravno kriv za smrt braniteljice Nene i za sve smrti branitelja koja su se dogodila za njegova mandata jer, jednostavno, nije htio slušati – kazao je za naš portal Ante Deur. Željko Glavić, 100-postotni invalid koji je na prosvjedu od prvog trenutka, ljut je na ministra branitelja koji je izjavio kako su najteži invalidi rata iskorišteni za manipulaciju manje skupine branitelja: - To su gluposti. Pa, nismo mi ovce... Ja točno znam zašto sam ovdje, a lista razloga mog nezadovoljstva je podugačka – doznajemo od bivšeg pripadnika Gromova, jednog od najmlađih, koji je više od dva desetljeća prikovan za kolica. Prosvjedu su se priključili i šibenski branitelji, pripadnici SJP Jastrebovi, koji kažu: - Ovo je naša zadnja bitka. I mi smo sigurni da ćemo je dobiti. Iz Šibenika smo, ali ćemo pred ministarstvom biti sve dok ne dočekamo ostavke krivaca za ovo naše stanje. Jednostavno, bilo je dosta – kažu šibenski branitelji.  
  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Facebook
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.