Apel sestre ozlijeđenog branitelja: 'Onaj tko u kući nema osobu koja je prošla rat ne shvaća o čemu pričam, pomozite im!'

14.11.2013. 15:04:17

Na takve ljude treba paziti i o njima se brinuti, a ne dolijevati ulje na vatru. Onaj tko u kući nema osobu koja je prošla rat, ne shvaća o čemu ja pričam. Treba im pomoći, integrirati ih nekako u društvo... nasilje je zadnja stvar koja im treba – apelirala je očajna Sanja Soldo

Sanja Soldo, sestra vukovarskog branitelja koji je teško ozlijeđen u sukobu s policajcem prilikom skidanja dvojezične ploče, ogorčena je. Javila se iz vukovarske bolnice i za naš portal koji vrlo iscrpno izvještava o stanju njezina brata Darka Pajčića rekla:

- Da, ovdje sam pokraj svoga brata. Izuzev suboraca, ja sam mu sve. Drago mi je da pratite sva ta zbivanja, ne samo s mojim bratom, nego općenito o svemu ovom u Vukovaru. Ja sam u šoku i ne mogu sebi doći. Kontroliram se i pazim da ne kažem nešto što bi me moglo koštati i zbog čega ću zažaliti – rekla je uznemirena Darkova sestra.

Prilikom posjete svom bratu u društvu Envera Arnautovića konstatirali su na Pajčiću brojne ozljede koje su i fotografirali, te su napomenuli kako je nesretni Darko zbog hematoma imao i epileptični napad.

- Ne možete zamisliti kako se osjećam kad vidim svog brata ovakvog pretučenog u krevetu. Kao maloljetni branitelj svašta je prošao. Završio je i u logoru Stajićevo, ali čim je izašao vratio se na bojišnicu. Pa gubitak roditelja, generacijskih prijatelja... Sve to je dovelo do gubitka sa stvarnošću. Na takve ljude treba paziti i o njima se brinuti, a ne dolijevati ulje na vatru. Onaj tko u kući nema osobu koja je prošla rat, ne shvaća o čemu ja pričam. Treba im pomoći, integrirati ih nekako u društvo... Nasilje je zadnja stvar koja im treba – apelirala je očajna Sanja Soldo kraj bolničke postelje svog brata.

  • Autor: S.V.
  • Photo: Iva Međugorac
Dnevno.hr

Autor: