Bartulica: Fanatična ekipa želi nametnuti svoju ideologiju, ali mi nećemo šutjeti!

03.11.2021. 17:22:00

Fanatična ekipa želi nametnuti svoju ideologiju, ali mi nećemo šutjeti!“, poručuje dr. Stjepo Bartulica, predsjednik zastupničkog Kluba Domovinskog pokreta. 

Ne jenjavaju reakcije hrvatske javnosti na nedavne događaje od kojih je prvi uklanjanje murala posvećenih Vukovaru i generalu Praljku, a drugi je kolumna novinara Borisa Dežulovića u kojoj se najgorim govorom mržnje obrušio na grad heroj Vukovar. 

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica objavio je nekoliko komentara na svojoj službenoj Facebook stranici preko kojih poručuje da nikada ne smijemo zaboraviti našu povijest niti žrtvu kojom je plaćena naša sloboda.

U statusu posvećenom uklanjanju murala na zagrebačkom Laništu zastupnik Bartulica snimio je video ispred još jednog murala koji je sporan Ivani Kekin i Katarini Jovanović iz Možemo.

Riječ je o muralu sa Zvonimirom Bobanom i njegovim skokom na milicajca tijekom nereda na Maksimiru 13. svibnja 1990. prije neodigrane utakmice Dinamo-Crvena Zvijezda, a čije je uklanjanje navodno zatražila vijećnica Možemo Katarina Jovanović.

“Poruka za platformu (ne) možemo!
Nikada ne smijemo zaboraviti našu povijest, zauvijek ćemo poštivati žrtvu koja je plaćena za našu slobodu i neumorno čuvati uspomenu na dane ponosa i slave! Svim navijačima Dinama za koje je rat počeo na stadionu Maksimir 13. svibnja 1990. godine, a završio se polaganjem svojih života na oltar domovine Hrvatske! Smeta li im i ovaj mural?”, napisao je zastupnik u svojoj objavi.

Video možete pogledati u cijelosti: 

Zastupnik Bartulica zapalio je svijeću ispred spomenika za sve poginule branitelje sa zagrebačke Pešćenice.

“Zapalio sam svijeću ispred spomenika za sve poginule branitelje sa zagrebačke Pešćenice.
Sjetimo se danas na Dušni dan svih hrabrih branitelja koji su dali svoj život za slobodnu nam domovinu Hrvatsku.

Vidimo da se prostački i uvredljivo blati Vukovar, pljuje na njegove žrtve i sve ono što su doživjeli tokom velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Nakon razrušenih gradova, spaljenih sela i prolivene krvi branitelja za Hrvatsku, ne smijemo dopustiti da se naše svetinje tako omalovažava i vrijeđa!” – objavio je zastupnik Bartulica na svojoj službenoj Facebook stranici.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: dp/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.