Baš vam hvala, sad se mi moramo opravdavati za VRO "Oluja 95"

04.08.2022. 13:13:00

Dok se naš predsjednik države i premijer Vlade RH, časte grubim riječima što nikamo ne vodi niti ima nekog rezultata, ovih dana srpska propaganda je jaka o provođenju VRO "Oluja 95". Javni istupi i nastupi, propaganda i medijska potpora nikad nije bila jača što se tiče oko oslobađanja djela Hrvatske, tzv. SAO "Krajine". Diplomacija miruje, dok se u Zagrebu, Deringaju, organiziraju prosvjedi, mediji vrište o "devojčici iz kolone", hrvatske vojne snage počinile su nezapamćeni zločin nad evakuiranim Srbima iz Knina i drugih mjesta. Provokacije, optužbe pa što smo mi to učinili u "Oluji"?. Predložen plan Z-4, ponuđena mirne reintegracija Slobodanu Miloševiću i par navrata, ali odbijao je misleći da je njihova vojna sila jača. Prije sam "Oluje", napravljen plan evakuacije, pripremljena "traktorijada" i sada što još, tražite povrat za gorivo. E malo (puno) ste ga pretjerali.

Žalosno da naša diplomacija sve to mirno i tiho prati, a zašto? Pa bitna je Pupijeva ruka. A kako se osjećaju hrvatski branitelji, oni nisu bitni, pucaju po šavovima i pitaju se s pravom "JESMO LI SE ZA OVAKVU BORILI"? Puno pitanja, malo odgovora. Civilne žrtve u "Oluji 95", pa naravno, svi su bili kuhari, logistika, vojnici preodjeveni u civilnu odjeću....Zakon o općem oprostu, koliko je vojnika tim Zakonom postalo civilima. I dok je za našu diplomaciju i politiku bitan Milorad Pupovac, nisu im bitni branitelji niti domoljubi, ali nije on kriv. Uzima sve što mu se dozvoli, a puno je toga. Ono što je bit, to je njima revitalizacija. 

General Mladen Markač treba održati govor u Kninu na proslavi blagdana i obljetnici "Oluja 95". Svi očekuju nešto posebno, a dogodit će se "PSI LAJU, KARAVANE PROLAZE". I dok mi gutamo normabele, jer ovo što zadnjih para dana pojačano događa, srpska provokacija i propaganda, drugi mrse brk, jer im nitko ništa ne brani, nitko im ne odgovara da je "Oluja" legitimna vojna redarstvene akcija, a što je potvrdio i Haaški tribunal. Sramotno, branitelji na stupu srama, a nema ih tko braniti. Svi šute. Za par godina, ako se ovako nastavi "Oluju" će organizirati Documenta, SNV ili neke druge inicijative. I ono što smo u Domovinskom ratu oslobodili od srpskog agresora, gubimo u miru. Krivca za ovo ne treba tražiti na drugoj strani, sami smo krivi za ovu situaciju. Bog i Hrvati.......-hvala vam za sve, ono što smo mi stvorili, danas toga više nema.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.