Beljak: Razmišljam da poderem braniteljsku iskaznicu

24.05.2018. 13:22:34

Ravnatelji škola su s su zabrinuti jer imamo 20-ak tisuća nezaposlenih branitelja koji bi mogli preuzeti sve funkcije, jedna je od reakcija na naputak Ministarstva obrazovanja prema kojemu škole i učenički domovi nezaposlenim braniteljima moraju davati prednost pri zapošljavanju na mjestu ravnatelja. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak danas je pojasnila kako ova uputa ne predstavlja njenu odluku već samo pojašnjava postupak koji je propisan Zakonom o braniteljima. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak kaže kako je ovo sramotan i nakaradan Zakon. – Živimo u državi u kojoj se stvorila kasta ljudi koji misle da imaju veća prava od ostalih. I sam sam hrvatski branitelj i ozbiljno razmišljam o tome da poderem braniteljsku iskaznicu i odreknem se svih prava koja proizlaze iz svih zakona. Mislim da se 1991. godine nitko nije borio za nekakve povlastice nego da bismo se obranili od velikosrpske agresije, a svi oni koji traže veća prava od ostalih građana jednostavno su ratni profiteri. Branitelji s kojima ja komuniciram i s kojima sam bio na bojištu jednako razmišljaju, 90 posto hrvatskih branitelja nije ni u kakvim udrugama. Sve te udruge koje predstavljaju braniteljsku populaciju liče mi na inicijativu Željke Markić gdje se ona predstavlja kao udruga koja predstavlja narod. Tako ni branitelji ne stoje ni iza jedne udruge, to odgovorno tvrdim kao hrvatski branitelj. Velika većina branitelja ne želi koristiti nikakve povlastice nego se groze od sam pomisli da bi bili dio skupina koje se predstavljaju kao predstavnici branitelja – kazao je Beljak prenosi večernji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.