Beogradski odvjetnik otkrio kupleraj u Haagu - tko je naručivao prostitutke?

23.02.2015. 16:42:00

Druga strana tribunala

Na početku rada Haaškog tribunala jedan od pritvorenika, čije ime nije obznanjeno, naručivao je prostitutke koje su mu dovodili u sobu za intimne kontakte. Ovo je u razgovoru za beogradske “Vesti” kazao odvjetnik iz Beograda Miroslav Vasić, koji je branio Srbe u Haagu, među kojima i Slavka Dokmanovića i Milu Mrkšića, optužene za ratni zločin na Ovčari. Ovaj način “relaksacije” neimenovanog pritvorenika, kako tvrdi odvjetnik Vasić, potrajao je jedno vrijeme, sve dok u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu nije postalo jasno da posjetiteljice nisu bile pritvorenikova supruga, zaručnica ili djevojka, pa su posjeti obustavljeni. I odvjetnici iz Srbije, Hrvatske i BiH također su se nastojali relaksirati nakon napornih rasprava. U jednom od pubova u blizini Haaškog tribunala često su znali priređivati zajedničke zabave. Nerijetko su se na tim veselicama odvjetnicima s prostora bivše Jugoslavije znali priključiti i haaški tužitelji, osoblje suda i tajnice, a tužitelji se, kako tvrdi odvjetnik Vasić, nisu mogli načuditi kako se sada svi zajedno nakon ratnih sukoba vesele i pjevaju iste pjesme. Osim u pubu u kojem su priređivali zabave, odvjetnici s prostora bivše Jugoslavije okupljali su se i u restoranu koji je samo 200 metara od Haaškog tribunala otvorio odvjetnik Mladena Naletilića Tute te se tu uživali u balkanskim specijalitetima, otkriva odvjetnik Vasić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.