BESTIJALNI UBOJICA IZLAZI NA SLOBODU I VRAĆA SE U HRVATSKU! Očajni sin preklinje: ‘Ne puštajte ga van, nije rehabilitiran’

20.04.2022. 15:58:00

Nakon gotovo 30 godina provedenih iza rešetaka, ubojica i okorjeli nasilnik Mate Perich trebao bi biti pušten iz zatvora i na trošak poreznih obveznika biti deportiran u rodnu Hrvatsku, nakon provedenog vremena u imigracijskom pritvoru, javljaju australski mediji.

Ime nekadašnjeg vlasnika plantaže banana mnogi pamte po bestijalnom zločinu u u predgrađu australskog Pertha 1995. kada je, nakon godina i godina zlostavljanja, s četiri metka upucao svoju dugogodišnju partnericu i majku svoje trojice sinova Danicu.

Ovom monstrumu u ožujku je garantirana sloboda nakon što je poslije odsluženih 27 godina iza rešetaka dvije godine proveo na uvjetnom otpustu. 

‘Nije rehabilitiran’

No, njegov sin apelira da ga se ne pušta na slobodu jer smatra da nije rehabilitiran i vjeruje da bi mogao predstavljati ‘ozbiljnu sigurnosnu prijetnju za njegovu širu hrvatsku obitelj’.

Za australske medije prije nekoliko je godina ispričao kako je njegov otac tijekom odsluženja čitave kazne zarađivao iznajmljivanjem dvaju imanja u Balcatti i Kewdaleu te da će na slobodi moći pristupiti novcu koji je pasivno zaradio od imovine, a koja sada vrijedi milijun dolara.

“Nikad nije pokazao ni malo grižnje savjesti za ono što je učinio, za traumu koju je nanio meni i mojoj braći, za štetu koju je nanio tolikim životima”, rekao je sin Alen i otkrio kako mu otac nije dao mira ni iz zatvora. Pet je godina, tvrdi, vodio sudske bitke pokušavajući osigurati da njegova tri sina nemaju pristup majčinoj imovini. 

Mlatio ju remenom

Agonija Danice i sinova trajala je 20 godina.

“Svi smo ga se bojali. Uvijek bi mamu tukao ogromnim kožnim remenom, a onda bi pojas ostavio da leži pored samo da bi nas ostale uplašio. Jednog dana mama je konačno smogla hrabrosti sakriti remen i kada ju je otac upitao gdje je, ona mu nije htjela reći. Pokušala mu se suprotstaviti, i to ga je samo još više razbjesnilo, nakon čega ju je smrvio šakama”, prisjetio se Alen, koji živi kao povučeni samac u predgrađu Pertha.

“Govorimo o nekome tko svojoj ženi nije dopustio da dobije vozačku dozvolu do moje 14. godine, pa 16 ili 17 godina nije mogla napustiti farmu, nije smjela nikamo ići bez njegovog dopuštenja”, napominje uplašeni sin. 

Uz Pericha će na slobodu u narednim tjednima biti pušteni i Dante Arthurs koji je silovao i ubio osmogodišnjakinju 2006. godine, kao i James Stapleton, koji je mučio i naposlijetku ubio 14-godišnjaka. Odbor za uvjetni otpust uzet će u obzir i slučaj Douglasa Crabbea, koji je ubio petero i ozlijedio 16 ljudi nakon što se namjerno zabio kamionom u hotel Inland 1983. godine.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: D.V./Foto: MUP/Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.