BEZ DELOŽACIJE: Svi stanari zgrade u Splitu su se nagodili

13.12.2013. 12:54:59

Vlasnica stana zgrade u splitskog ulici Dinka Šimunovića na Trsteniku posljedna se odlučila nagoditi. Stanarka nije otvarala vrata stana ovrhovoditeljima i policiji kako bi izbjegla izbacivanje iz stana, a u četvrtak navečer je odlučila se nagoditi s obitelji Vatavuk, vlasnicima zemljišta na kojem je zgrada izgrađena.
Naime, oni su se sporili s investitorom zgrade tvrtkom Incon u stečaju oko imovinski-pravnih odnosa, te su preko Općinskog suda dobili u posjed cijelu zgradu u kojoj je već živjelo 37 obitelji.
- Stanarka se sama javila, ovrha je odgođena  za šest mjeseci i time je izbjegnut ulazak u taj stan zakazan za petak. Dogovoreno je da će obitelji Vatavuk uplati prvu ratu, a ostalo u iduća tri mjeseca, slično kao što je već dogovoreno sa sedam drug ih ljudi iz zgrade koji su to tražili - kazao je Rino Petričić, pravni zastupnik Vatavuka.
Ta je obitelj tražila od stanara i vlasnika poslovnih prostora da im uplate 200 eura po četvornom metru kako ne bi bili deložirani.
U prošli ponedjeljak je trebalo biti izbačeno 14 korisnika prostora koji su im odbijali dati novac smatrajući da su svoje stanove pošteno platili. No, nakon što su Vatavuci u pratnji policije i sudskih službenika prvog dana deložacije preuzeli dva poslovna prostore tvrtke Incon u prizemlju zgrade, svi su se drugi odlučili im popustiti i uplatiti tisuće eura da mogu ostati u svojim domovima.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.