Bi li to mogla Milanka Opačić: Ružica je u Austriji nabavila kamion za smeće i sama ga dovezla

13.01.2016. 15:30:57

RUŽICA VUKOVAC, načelnica općine Velika Kopanica, i prvi kandidat MOST-a za ministricu poljoprivrede, početkom prošle godine otišla je u Salzburg i sama dovezla kamion za odvoz komunalnog otpada

Općina Velika Kopanica kamion je dobila u donaciji, a kad je poduzetna načelnica vidjela u kakvom je stanju kamion, odlučila se njime vratiti kući.

– Pozvala sam ljude koji su davno otišli iz ovog mjesta i uspjeli u svijetu da nam pomognu izaći iz krize. Među prvima se odazvao Veselko Prlić, koji živi u Salzburgu. ružica vukovac, dukatRekla sam mu da nam treba komunalni traktor za uređivanje kanala koji nisu u domeni Hrvatskih voda. Odgovorio mi je da nije našao traktor, ali da je s gradonačelnikom Salzburga dogovorio da nam donira kamion za odvoz otpada. Veselko Prlić sin je Andrije Prlića iz Velike Kopanice, donedavno najstarijeg Hrvata, koji je 2013. preminuo u 106. godini života. Načelnica je vlakom otišla u Austriju s vijećnikom Draganom Babićem, koji je profesionalni vozač. Vukovac kaže da su ih Austrijanci lijepo primili, a šokirala ih je njezina odluka da se u Hrvatsku vrati u kamionu za odvoz smeća. Austrijanci su 15 godina star kamion servisirali, stavili nove gume, napunili spremnik, registrirali ga, platili osiguranje i cestarinu kroz Austriju. – To mi je bio jedan od najsretnijih dana u životu – rekla je Ružica Vukovac. Vukovac je diplomirana pravnica, na mjesto načelnice došla je kao nezaposlena, a danas je prvi prijedlog MOST-a za ministricu poljoprivrede u Vladi Tihomira Oreškovića. Bi to mogla Milanka Opačić? Njoj od Zagreba do zračne luke u Velikoj Gorici trebaju dva Audija. I četiri tjelohranitelja. Kad ide u Dubrovnik i više.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.