BiH: Obilježena 21. obljetnica zločina nad Hrvatima u Uzdolu

14.09.2014. 21:33:51

Predstavnici stradalničkih udruga, političkih vlasti i crkveni predstavnici pozvali su u nedjelju u mjestu Uzdolu u sjevernom dijelu Hercegovine na procesuiranje počinitelja zločina u kojemu su na današnji dan prije 21. godine pripadnici bošnjačke Armije BiH likvidirali 41. Hrvata. Brojna izaslanstva, među kojima su bili i visoki dužnosnici HDZ-a Milan Kovač i Željko Dilber, položila su vijence i upalili svijeće u Memorijalnome centru u kojemu se nalazi spomenik s imenima 29 hrvatskih civila i 12 vojnika. Najstarija žrtva imala je 87, a najmlađa 10 godina. Svetu misu prevodio je vojni biskup msgr. Tomo Vukšić. On je tom prigodom u Uzdol donio posvećenu svjetiljku od pape Franje, koja je po prvi put upaljena u Uzdolu, te pozvao vjernike na praštanje. "Danas se nalazimo na mjestu velike tragedije, gdje su ljudi iz mržnje oduzimali drugima život, ratovi i smrti u njima samo dokazuju da čovjek treba prihvatiti oslobođenje koje je Isus ponudio svakom čovjeku. Pored ovih grobova, onima koji su preživjeli kalvariju to ne treba ni dokazivati, moramo oprostiti, ali država i njene institucije moraju kazniti počinitelja", rekao je između ostalog biskup Vukšić. Predstavnici stradalničkih udruga iz mjesta Uzdola izrazili su razočarenje što počinitelji zločina i nalogodavci nisu procesuirani za ovaj zločin. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.