BiH:Bivši pripadnici ratnog sastava policije bosanskih Srba osuđeni na 32 i 28 godina zatvora za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici

21.08.2013. 09:19:14

BiH: 32 i 28 godina zatvora za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici

 SARAJEVO - Bivši pripadnici ratnog sastava policije bosanskih Srba Duško Jević i Mendeljev Đurić pravomoćno su osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora nakon što su proglašeni krivim za sudjelovanje u genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici u srpnju 1995. godine, objavljeno je u utorak u sjedištu suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Prizivno vijeće ovog suda Jevića je pravomoćno osudilo na 32 godine zatvora, a Đuriću je izreklo kaznu od 28 godina zatvora.

U prvostupanjskom postupku bili su osuđeni na po 35 odnosno 30 godina zatvora, a kazne su im smanjene tijekom razmatranja žalbi koje je uložila obrana.

Prizivno je vijeće potvrdilo kako su Jević i Đurić, kao pomoćnik zapovjednika odnosno zapovjednik satnije pri brigadi za posebne namjene MUP-a Republike Srpske od 10. do 19. srpnja 1995. godine zapovjedili svojim podređenima sudjelovanje u progonu bošnjačkog stanovništva Srebrenice te u masovnom ubijanju zatočenih dječaka, muškaraca i staraca u poljoprivrednoj zadruzi u selu Kravice prenosi Hina..

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: