Biondić zatražio brisanje iz članstva HDZ-a

17.10.2015. 11:13:26

NEZADOVOLJAN ODNOSOM RIJEČKOG HDZ-A PREMA BRANITELJIMA Predsjednik riječke podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Mile Biondić, nakon što je objavio u srijedu da zamrzava članstvo u HDZ-u jer je nezadovoljan “klijentelističkim vodstvom riječkoga HDZ-a” i njegovim “kukavnim ponašanjem prema braniteljima”, jučer je zatražio brisanje iz članstva HDZ-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti: U utorak 14. listopada 2015. g. održao sam tiskovnu konferenciju na kojoj sam izrazio nezadovoljstvo zbog toga što su predstavnici gradske i županijske organizacije HDZ-a išli u istom terminu kao i gradski i županijski predstavnici SDP-a na Dan neovisnosti 8. listopad položiti vijence. U utorak 6. listopada u ime UHDDR-a grada Rijeka održao sam tiskovnu konferenciju na kojoj sam uputio poziv svim braniteljima kao i ostalim mogućim sudionicima glede predložene satnice od strane grada Rijeke za polaganje vijenaca povodom Dana neovisnosti. Naime, tim pozivom željeli smo da branitelji ne prihvate satnicu grada Rijeke glede polaganja vijenaca. Smatrali smo da se nakon izrečenog govora mrženje g. Jovanovića i pasivnog promatranja SDP-a nama nije mjesto u istom terminu. Obzirom da se na most Hrvatskih branitelja predstavnici gradske i županijske organizacije došli u nikad većem broju – taj čin duboko je povrijedio mene, Udrugu žena iz Zadra kao i ostale branitelje koji su zbog prosvjeda na govor mržnje g. Jovanovića i pasivnog promatranja SDP-a promjenili termin. Tom prilikom sam rekao da dosadašnje kukavno ponašanje prema braniteljima predstavlja točku na „i“ oportunističke politike, što je sustavno demonstrira klijentelističko vodstvo riječkog HDZ-a. Pa da nakon toga zamrzavam svoje članstvo nakon 25 godina u HDZ-u. Isti dan je izašao komentar predsjednika Gradske organizacije g. Vukelića koji navodi da sam baš ja SDP-ov igrač budući se nalazim u zakupu poslovnog prostora vlasništva Tržnica Rijeka kod g. Franulića. Nadalje je rekao da je protiv mene u tijeku već prije započeti stegovni postupak. Radi pojašnjenja, taj stegovni postupak je pokrenut protiv mene jer sam navodno organizirao božićni domjenak koji je rezultirao podjelom članstva zbog ne pozivanja svih ogranaka. Nakon toga ista gradska organizacija zabranila mi je dolazak na izbornu skupštinu, i što reći poslije toga. Danas sam otišao u stranku i pisanim putem zatražio brisanje iz članstva. Držim da sam sa novim optužbama kao i mogućim novim stegovnim postupkom koji će naravno biti montiran kao i prvi puta, doveo sebe u situaciju da se pitam da li mi je mjesto u takvome društvu pa sam, držim ispravnim, oslobodio se noćne more i društva koje je očigledno samo sebi dovoljno. Mile Biondić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.