'Bit će mesa, klat ćemo Hrvate!' Braniteljska obitelj već dvije godine bježi od zloglasnog Srbina iz Gvozda koji im prijeti smrću!

31.01.2014. 19:47:12

1_220415

"Riječ je o bračnom paru koji nas je prije dvije godine sustavno maltretirao pjevanjem u našem dvorištu "majko, majko, donesi salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate", prijetnje da će nam zapaliti kuću bile su konstantne kao i prijetnje bacanja bombe na našu kuću. Sad, kad ovako to pričam možda nekom čitatelju neće izgledati jezivo, ali vjerujte, užasno je. Do te mjere da smo pobjegli iz naše kuće", u strahu priča Džoja Josipa.

Nakon dvostrukog ubojstva dvojice mladića iz Gvozda čijim je životima presudio Boško Šapić, a koje je zašokiralo javnost, sve više na vidjelo izlazi težak, gotovo nemoguć suživot Hrvata i Srba u tom mjestu. Nakon što je majka ubijenog Alvina u ekskluzivnom intervjuu za naš portal otkrila i pozadinu smrti nesretnih mladića, sve je jasnije da su ova ubojstva nacionalistički obojana, i to više negoli se o tome mislilo. Podsjetimo, Jelena Horvatić, Alvinova majka kazala je kako je njenog sina u smrt odveo njen susjed, Vlado Vrga, pripadnik srpske nacionalnosti koji nije jednom punio stupce crne kronike, i to upravo zbog nacionalističkih ispada i prijetnji. Ponukana iskrenošću pa i hrabrošću svoje susjede Jelene, o teroru koji po Gvozdu provodi Vrga progovorila je Josipa Džoja:

- Želim odmah upozoriti da će ova moja ispovijest zašokirati veći dio Hrvata koji u udobnosti svojih domova po velikim gradovima ne znaju kakvu muku mučimo mi Hrvati po manjim mjestima i selima u vlastitoj državi. Vidim, ovih dana premeće se priča o Gvozdu u kojem sam i ja nekoć živjela normalno. Kažem nekoć... - počela je svoju nevjerojatnu priču Josipa Džoja čijoj je obitelji APN dodijelio kuću u Gvozdu. Tada je shvatila da pojam "susjedi iz pakla" nije samo puka fraza, jer su joj prvi susjedi bili – Vlado i Seka Vrga.

- Riječ je o bračnom paru koji nas je prije dvije godine sustavno maltretirao pjevanjem u našem dvorištu "majko, majko, donesi salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate", prijetnje da će nam zapaliti kuću bile su konstantne kao i prijetnje bacanja bombe na našu kuću. Sad, kad ovako to pričam možda nekom čitatelju neće izgledati jezivo, ali vjerujte, užasno je. Do te mjere da smo pobjegli iz naše kuće tu, kod prijatelja koji isto živi u Gvozdu i koji nas je primio. Dakle, moj muž branitelj koji je teško obolio od PTSP-a i koji je nakon bjega od Vrgi dobio moždani udar, moja kćerkica Ružica koja nosi aparat za kralježnicu i moj sinčić koji teško boluje od bubrega, stiješnjeni smo u sobici i poslagani na starinske krevete na kat i tu zajedno strahujemo od susreta s Vrgama. Vječito tu bolesnu djecu vučem na pretrage i kontrole, bez novaca smo, hrane, odjeće i osnovnih stvari. Sve stvari ostale su nam u kući, ali ja se tamo bojim pojaviti. Zbog ovoga što nam je učinjeno, Vrge su završile na sudu zbog rasističkih i nacionalističkih ispada i prijetnji. I znam da nećete vjerovati... oslobodili su ih svake krivnje – priča Josipa kojoj nikako nije jasno da su oni, kao hrvatska, braniteljska obitelj u bjegu već dvije godine, a Vrge najnormalnije žive u svom domu.

Na ovu ispovijed potaknula ju je, kako je na početku kazala, ispovijest njene bivše susjede Jelene, majke ubijenog Alvina, koja je prva probila led i progovorila o zlostavljačima u susjedstvu koji i dalje ne prestaju, pa su je tako nakon smrti njenog sina "počastili" glasnom, provokativnom glazbom.

- Ovo nekako mora prestati. Iscrpljena sam od brige za djecu i muža, iscrpljena sam od straha i imam dojam da mi nitko ne može pomoći. Možete li nam vi kako pomoći? - pitanjem je završila Džoja Josipa koja je iz očaja zamolila da objavimo njen broj mobitela jer pomoć u bilo kojem smislu, hrani, odjeći, pravnom savjetu, zaštiti ili ljekovima, ovoj prognanoj obitelji kojoj su svi okrenuli leđa – dobro bi došla.

Džoja Josipa: 092/127-99-65

  • Autor: Snježana Vučković
  • Photo: screenshot, YOUTUBE
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.