Bivši savjetnik 'uzvraća' udarac predsjednici: Je li rekla što je obećala Vučiću?

16.02.2019. 17:12:47

"Pogledajte sve govore predsjednice od posjeta Vučića do danas i pogledajte je li i u jednom govoru spomenut pojam velikosrpske agresije. To je dokaz. Ni u jednom govoru sigurno nije spomenut jer je to bio njezin izričit nalog. A zašto je to Vučiću odradila, to pitajte predsjednicu", kazao je Radeljić. Predsjednica je rekla da je pogriješila kad je rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. "Počinila sam grešku kada sam rekla da je to povijesni hrvatski pozdrav jer mi je to više puta rekao netko od mojih savjetnika. Prihvaćam činjenicu da to nije povijesni hrvatski pozdrav. No poanta izjave je bila da je on neprihvatljiv i kompromitiran", kazala je Grabar-Kitarović. "Predsjednica sama vodi svoju politiku i predsjednica sve svoje odluke sama donosi. Nitko u njezino ime nije donio odluku. Meni je to žao čuti jer ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli", kazao je Radeljić za RTL. Potom je Radeljić javno postavio pitanje javnosti i predsjednici: "Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam 'velikosrpske agresije' niti genocida u Srebrenici", kazao je Radeljić za RTL. "Pogledajte sve govore predsjednice od posjeta Vučića do danas i pogledajte je li i u jednom govoru spomenut pojam velikosrpske agresije. To je dokaz. Ni u jednom govoru sigurno nije spomenut jer je to bio njezin izričit nalog. A zašto je to Vučiću odradila, to pitajte predsjednicu", kazao je Radeljić. "Usporedite i njezin status na Facebooku kada je 2015. godine, kada je postala predsjednica i ono što je upisala u Potočarima sa statusom od prošle godine nakon što je obećala da više neće spominjati pojam genocida u Srebrenici. Usporedite štop je upisala u Potočarima kada je spominjala genocid u Srebrenici i status od prošle godine kada je napisa "da se ne zaboravi...". Što? E to ne znam što da se ne zaboravi", zaključio je Radeljić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.