Black Lives Matter (BLM): Šokantna marksistička pozadina i skrivene namjere globalnog pokreta

15.08.2020. 18:27:00

Nedavno istraživanje istraživačkog centra Pew (Pew Research Center) pokazalo je da više od dvije trećine Amerikanaca podržava pokret Black Lives Matter (BLM). Visoka razina podrške postavlja pitanje koliko javnost zna o BLM-u.

 Na površini, BLM se predstavlja kao široki pokret posvećen plemenitim zadacima borbe protiv rasizma i policijske brutalnosti. Dublje proučavanje pokazuje da je BLM marksistički revolucionarni pokret koji ima za cilj pretvoriti Sjedinjene Države – i cijeli svijet – u komunističku distopiju, piše gatestoneinstute.org

Osnivači BLM-a sami otvoreno priznaju da su marksistički ideolozi.

Njihovi samozatajni mentori uključuju bivše članove Weather Underground, radikalne “ljevičarske” terorističke skupine koja je pokušala uvesti komunističku revoluciju u Sjedinjene Države 1960-ih i 1970-ih. BLM je u prijateljstvu sa  venecuelanskim diktatorom Nicolasom Madurom, čija je socijalistička politika donijela ekonomski kolaps i neizrecivu bijedu milijunima ljudi.

Što BLM napada i što žele ukinuti?

BLM izjavljuje da želi ukinuti:

  • tradicijsku obitelj (otac, majka i djeca);
  • policiju i zatvore;
  • heteronormativnost (heteroseksualnost kao temeljnu društvenu normu) ;
  • kapitalizam

BLM i njegove grupacije povezane s tim pokretom zahtijevaju moratorij na iznajmljivanje, hipoteke i komunalije. Čelnici BLM-a zaprijetili su da će “spaliti sustav” ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Oni također treniraju paramilicije zasnovane na militantnom pokretu Blacks panters (Crne pantere) iz 1960-ih.

BLM, koji nije registriran kao neprofitna organizacija u porezne svrhe, prikupio je donacije nekoliko desetaka milijuna dolara. Financije BLM-a su nejasne. BLM-ove donacije prikuplja ActBlue, platforma za prikupljanje sredstava koja je povezana s Demokratskom strankom i skupinama povezanim s njom. Doista, čelnici BLM-a potvrdili su da je njihov neposredni cilj uklanjanje američkog predsjednika Donalda J. Trumpa s dužnosti.

Najvažnije je da se glavna premisa BLM-a temelji na lažnoj tvrdnji da su Sjedinjene Države “u ratu” s Afroamerikancima.

Afroamerikance  ne sustavno ne napadaju bijeli Amerikanci. Pedeset godina nakon potpisivanja Zakona o građanskim pravima iz 1964. godine, više od 75% građana Amerike, uključujući većinu bijelaca i crnaca, složilo se da je postignut stvarni napredak u uklanjanju rasne diskriminacije. Stručnjaci su primijetili da nemogućnost BLM-a da proizvede čvrste empirijske dokaze o sustavnom rasizmu objašnjava zašto njegovi čelnici nastavljaju “proširiti i produbiti” optužnicu da bi obuhvatili cjelokupnu američku zajednicu.

Što govore vođe i članovi BLM o sebi?

“Mi zapravo imamo ideološki okvir. Ja i Alicia [Garza], posebno, mi smo obučeni organizatori. Mi smo obučeni marksisti. Super smo upućeni u ideološke teorije.” – BLM suosnivač Patrisse Cullors, 22. srpnja 2015.

“Ako nam ova država neće dati da ono što želimo, tada ćemo srušiti ovaj sustav i zamijeniti ga. U redu? I mogao bih govoriti figurativno. Mogao bih govoriti doslovno. To je stvar interpretacije …. Ja samo želim ‘crno oslobođenje’ i ‘crni suverenizam’, neophodan na bilo koji način ” – BLM aktivist Hank Newsome, 25. lipnja 2020.

“Ostanite na ulicama! Sustav baca svaku diverzantsku i demotivirajuću taktiku na nas. Borimo se za okončanje postojanja policije i zatvora kao sustava kao dio borbe protiv bijelog nadmoćnog kapitalističkog heteropatrijarhalnog imperijalizma. Pozovite svoje drugove i budite usredotočeni.” – BLM Chicago, Twitter, 16. lipnja 2020.

“Ne postoje stvari poput” plavih života “. Nema plavog života. Biti policajac je zanimanje, to je posao. “Svi životi su bitni” – to je kao da kažem da je nebo plavo. Nisam čuo kako je policija na pravoj strani povijesti. ” – Suosnivač BLM-a Alicia Garza, ktvu.com, 30. ožujka 2018.

“Stotine godina generacijske ugnjetavanja i trauma i infrastrukturni rasizam utječu na naša tijela i čine naša tijela ranjivijima na nešto poput COVID-19.” – Suosnivač BLM-a Patrisse Cullors, Hollywood Reporter, 2. lipnja 2020.

„Kažemo #DefundThePolice i #DefundDepOfCorrections jer djeluju u tandemu. Rast masovnog zatvaranja dogodio se usporedo s porastom masovnih policijskih snaga. Policija se mora se ukinuti kao sustav. “- BLM Chicago, 13. lipnja 2020. 

“Mi smo antikapitalisti. Vjerujemo i razumijemo da crnci nikada neće postići oslobođenje pod trenutnim globalnim rasističkim kapitalističkim sustavom.” – Pokret za crne živote (M4BL), koji je dio BLM-a, 5. lipnja 2020. 

“‘ All Lives Matter (Svi životi su važni)’ malo je više od rasističkog pseća zvižduka koji pokušava oboje delegitimizirati stoljeća tvrdnji o globalnom ugnjetavanju protiv crnaca i pozicionirati one koji pokazuju ogroman ponos kao Crni pokret kao neprijatelje države. Mi smo neprijatelji svih rasističkih, seksističkih, klasičnih, ksenofobičnih država koje iskazuju brutalnost i ubojstva protiv marginaliziranih osoba koji zaslužuju živjeti kao slobodni ljudi. ” – Feminista Jones, aktivistkinja BLM-a. 

“Zalažemo se za palestinsko civilno društvo u pozivu na ciljane sankcije u skladu s međunarodnim pravom protiv izraelskog kolonijalnog i aparthejdskog režima.” – BLM UK, 28. lipnja 2020. “Mi smo pokret abolicionista. Ne vjerujemo u reformu policije, države ili zatvorskog industrijskog kompleksa.” – BLM UK, 21. lipnja 2020. 

“Da, mislim da bi se trebali srušiti spomenici i kipovi bijelog Europljana za koje tvrde da je Isus. Oni su oblik bijele nadmoći. Oduvijek su bili. U Bibliji, kada se Isusova obitelj htjela sakriti i umiješati se, pogodite kamo su otišli? Egipat! Ne Danska. Srušimo ih (Issusove kipove u javnom prostoru op.) ” – jedan od vođa BLM-a Shaun King, 22. lipnja 2020. 

“Živimo u političkom trenutku u kojem prvi put nakon dugog vremena govorimo o alternativama kapitalizmu.” – Alicia Garza, suosnivač BLM-a, ožujak 2015. “Antirasizam je antikapitalistički i obrnuto. Nema dva načina. Da bi bio antirasistički mora se odbaciti bussines i poslovanja kao nešto normalno. Za kraj rasizma potrebna je transformacija globalnih političko-ekonomske postavki svijeta“ Joshua Virasami, BLM UK, 8. lipnja 2020.

 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Petar Horvatić/Foto:fah

Autor: