BORA ĐORĐEVIĆ DOLAZI U HRVATSKU! ‘Bit će mi čast napraviti koncert u Zagrebu’

20.08.2015. 15:59:41

"Istina je da postoji ta ideja. Nije moja, a ne mogu vam reći čija je. U svakom slučaju, mogu reći da će mi biti čast nastupiti u Zagrebu. To će biti moj prvi koncert tamo poslije mnogo godina, još od rata" rekao je Đorđević. Bora Đorđević, frontman srpske rock grupe Riblja Čorba, najavljuje veliki koncert u Zagrebu. Iako njegov menadžer tvrdi kako s tom odlukom nema ništa, a organizatori ga upozoravaju kako bi to bio koncert visokog rizika, Bora je izgleda odlučio: –  Istina je da postoji ta ideja. Nije moja, a ne mogu vam reći čija je. U svakom slučaju, mogu reći da će mi biti čast nastupiti u Zagrebu. To će biti moj prvi koncert tamo poslije mnogo godina, još od rata – rekao je Đorđević za Blic. Menadžer grupe Riblja čorba Dragoslav Gane Pecikoza tvrdi kako je Boru Đorđevića na odluku o odlasku u Hrvatsku nagovorila njegova djevojka i buduća supruga Dubravka: “Znam da je ranije Bora imao tu ideju i da bi vjerojatno pristao ako bi ga tamošnje vlasti pozvale. Ali, sa mnom se o takvom koncertu nije dogovarao. Možda je o tome pričao s nekim drugim menadžerima pa će s njima to sprovesti u djelo. To svakako neće raditi sa mnom. A za ostalo pitajte njega, ili njegovu djevojku, mislim da mu ona sad “menadžeriše” – rekao je povrijeđeni Gane. Bora Đorđević jedan je od, većini Hrvata, najnepoželjnijih srpskih glazbenika zbog nacionalističkih stavova koje nikada nije krio, a koje su bile najizraženije tijekom Domovinskoga rata. Također je i položio četničku zakletvu, a poznat je i po cijelom nizu radikalnih izjava koje mu Hrvati nisu zaboravili. Bora Đorđević je 2013. godine izjavio da bi koncert u Zagrebu ipak održao, ali uz uvjet da ga pozove netko iz hrvatske Vlade. Pitanje je, je li Đorđević u ovim vrućim političkim trenutcima dobio poziv kako bi se stvorio dodatan kaos ili je pak podlegao ljubavnim zahtjevima svoje Dubravke?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.