'BORKOVIĆ NEZAKONITO UPRAVLJA SAVEZOM!' Uzgajivači konja optužuju Mladog jastreba

30.05.2013. 17:33:24

Branko Borković nezakonito vodi Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac, svoj reizbor je proveo na nezakonit način na skupštini uzgajivača na kojoj nije bilo kvoruma, nema točne evidencije uzgajivača i konja, odbijen je upis Saveza uzgajivača, odnosno promjena u vodstvu u Registar udruga Republike Hrvatske.

zbacio skupštinare

  Tim nam se tvrdnjama, nakon objave šokantne priče o stanju na njegovoj farmi, obratilo više uzgajivača konja iz konjogojskih udruga Ljubljanica, Graboštani i Novska. - On je sa sjednice Skupštine uzgajivača, održane u ožujku 2012., izbacio sve skupštinare koji se s njim ne slažu, a održao je sjednicu na kojoj je proveden njegov reizbor bez kvoruma. Na sastancima Saveza nema rasprave i nije bilo dopušteno suprotno mišljenje od Borkovićeva.  

'TRAŽIMO NOVČANU I ZATVORSKU KAZNU ZA MLADOG JASTREBA' Bijesna reakcija 'Prijatelja životinja'

  Iako je država odbila prihvatiti rezultate te nezakonite izborne skupštine, on i dalje vodi Savez uzgajivača. Time svima nama nanosi veliku štetu, a sebi očito korist - tvrde uzgajivači (podaci poznati redakciji).  

Nepriznanje i odbijenice

  Uvidom u dokumente, rješenje Ministarstva uprave od 28. veljače ove godine i rješenje Ureda državne uprave Sisačko-moslavačke županije od 19. travnja prošle godine, razvidno je da ni Ured državne uprave ni Ministarstvo uprave ne priznaju rezultate Borkovićeve skupštine niti njegov reizbor za predsjednika jer je izbor proveden na nelegalnoj skupštini.   Među ostalim, Županijski ured državne uprave 8. svibnja ove godine donio je rješenje prema kojem se ponovno odbija zahtjev Saveza za upis u Registar udruga jer nije održana nova skupština. Obrazlaže se da je od 108 delegata na skupštini bilo njih 33 zakonitih, te su sve donesene odluke nezakonite. Istraga za sve farme s poticajima
Prijatelji životinja jučer su potvrdili da će zatražiti da se Branku Borkoviću oduzmu životinje te da ga se sankcionira zbog kršenja zakona. Zahtijevat će za njega zatvorsku i novčanu kaznu. - Uputit ćemo zahtjev da se provede istraga svih farmi koje su dobile poticaje kako bi se utvrdilo stanje u kojem se životinje nalaze i one se oduzele svima koji zloupotrebljavaju dobivanje poticaja. Z. K. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.