Božinović komentirao policijsku akciju oko ploče za Francetića

03.07.2017. 10:36:27

Osvrćući se na arbitražnu presudu, ministar unutarnjih poslova poručio je kako će hrvatska policija reagirati na svaku povredu integriteta Ministar Davor Božinović pohvalio je rad hrvatske policije u postupanjima u Savudriji.
''Upravo je Hrvatska ta koja štiti međunarodno pravo, jer ne dopušta da kompromitirani sporazumi budu prihvaćeni. Hrvatska policija će reagirati na svaku povredu integriteta, suvereniteta'', rekao je u nedjelju  navečer Božinović za Novu TV. ''U subotu je bilo uobičajeno djelovanje hrvatske policije koja je reagirala i upozorila kada su slovenske brodice ušle u hrvatske teritorijalne vode i oni su se povukli'', rekao je Božinović, ali nije htio komentirati je li se u prijelazu brodica na hrvatski teritorij radilo o slovenskoj provokacija. ''Pozivamo slovensku stranu da se suzdrži od bilo kakvih jednostranih akcija, jer mislim da to nikome nije u interesu. Mi smo dvije susjedne, prijateljske zemlje, članice EU, saveznice u NATO-u. Siguran sam da možemo riješiti sve probleme'', rekao je ministar. Ploča na kući Jure Francetića U subotu je spriječeno postavljanje ploče na rodnoj kući Jure Francetića. Policijska akcija bila je brza, a ministra je odgovorio znači li to da će i ubuduće biti tako. ''Policija je sa županijskim državnim odvjetništvom pokrenula akciju kriminalističkog istraživanja u kojem se utvrđuje koji su elementi za određena kaznena djela. Bilo je nekoliko prekršajnih djela koja su sankcionirana. Istaknuo bih profesionalnost i proaktivni pristup policije'', rekao je Božinović o postavljanju ploče.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.