Božinović najavio kontrole kafića i javnog prijevoza, Beroš potvrdio da se Arena otvara za bolesnike

28.10.2021. 14:21:00

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.154 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22.382. 

Među njima je 1.231 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 160 pacijenta. Preminulo je 26 osoba. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je strože kontrole pridržavanja epidemioloških mjera. 

“Primjećuje se trend opuštanja u društvu i zato će se ići na pojačano provjera i nadzor postojećih mjera. U tome će sudjelovati policija, posebno govorimo o nadzoru javnog prometa i ugostiteljskih objekata.

Kontrolirat će se i trgovački centri. Ravnateljstvo Civilne zaštite kontrolirat će javna okupljanja, trgovačke centre i ostala okupljanja. Prevenirat će se ilegalna okupljanja i pravne osobe koje kontinuirano krše mjere Stožera”, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je i kako se zbog brzog širenja koronavirusa ponovno priprema aktiviranje Arene Zagreb za prihvat covid-bolesnika kao da se predlaže otvaranje covid ambulanti.

Dodao je kako se primjećuje porast interesa za cijepljenje.

“I dalje se nastavlja trend od preko 70 posto necijepljenih među zaraženima i preminulima. Ubrzano širenje epidemije je očekivano, na što smo upozoravali. Zdravstveni sustav se priprema na novi pojačan priljev pacijenata”, rekao je Beroš.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.