BRAĆA IZ RATA: ”Ima li vas igdje prijatelji moji?”

13.10.2017. 18:47:19

Braća iz rata

K’o da u kostima osjećam neki prokleti miris tišine I nitko riječ da prozbori. Kao da iz daljine čujem krikove, Zar tamo umiru prijatelji moji, sve moje pore se otvaraju, a ispred mene zatvorena vrata.

Ima li vas igdje prijatelji moji? Ima li više braće iz rata, il’ je ovo samo tišina koju čujem ja sama, Il sam sve luđa svakog prokletog dana, mogu li, smijem li reći da rat mi fali jer tamo smo se voljeli, držali skupa, tamo smo se znali i ne samo znali –

tamo smo bili spremni umrijeti jedni za druge bili smo braća stvoreni iz bola i tuge. Al’ boli me srce, i duša mi pati jer znam i gledam sve što Ne želim znati jer podsjeća me da mi duša lagano trune. Želim samo onu slogu, onu svoju braću koja po krvi i znoju I kad je najteže sa mnom plaču.

Gdje ste prijatelji, braćo moja iz rata, ma ne, ja znam da nam nije isti tata, al’ ono što nas po samo jednoj niti veže možda je i od krvi jače jer boli, steže, bez imalo boli, tuge ,bez ikakvog srama uvijek sam dio svih i u srcu s vama.

Jadranka Balatinac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.