Branitelji Dubrovnika: Vlahušić nije bio branitelj, laže uz pomoć Matića

18.03.2015. 20:26:37

Izjave A. Vlahušića i P. Matića predstavljaju obmanu građana i lažno predstavljanje, te lažno prikazivanje činjenica u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova koji bivšem gradonačelniku ne pripadaju, poručuju branitelji Udruga branitelja Dubrovnik reagirala je priopćenjem za javnost u povodu izjave Andra Vlahušića o svom braniteljskom statusu. Priopćenje pročitajte u cijelosti. "Izjava ministra branitelja Predraga Freda Matića, kojom tvrdi da je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić branitelj – sudionik Domovinskog rata u cijelosti je neistinita, jer u evidenciji registra Hrvatskih branitelja, koji je javno objavljen zalaganjem samog ministra nema evidentiranog Hrvatskog branitelja Andra Vlahušića. Izjava Andra Vlahušića da je bio pripadnik saniteta 163. brigade HV-a je neistinita jer po izjavi načelnika saniteta postrojbe Andro Vlahušić nikada nije bio u sanitetu 163. brigade. Izjava Andra Vlahušića da bi osobno sudjelovao u izvlačenju ranjenih na predjelu Kune Konavoske, također je neistinita, jer je iz izjave zapovjednika 1. Domobranske bojne Dubrovnik utvrđeno da bivši gradonačelnik Andro Vlahušić nije bio liječnik navedene postrojbe, koja je imala zapovjedno mjesto u Kuni Konavoskoj i držala položaje prema BiH. Sanitetsko zbrinjavanje su u to vrijeme obavljali doktori Antun Car, Petar Ivanišin, Đivo Brailo, Teo Depolo, Žarko Vrbica, Hrvoje Marković, Maroje Turk, Žarko Bonačić, Rikard Lenz i Mensura Duraković. Neki od ovih liječnika sudjelovali su i u izvlačenju ranjenika sa prve crte bojišnice. Izjave Andra Vlahušića i Predraga Freda Matića u tom smislu predstavljaju obmanu građana i lažno predstavljanje, te lažno prikazivanje činjenica u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova koji bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću ne pripadaju", stoji u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.