BRANITELJI KAO TERORISTI

11.05.2015. 10:03:29

Nakon održanog skupa branitelja i okupljenih građana 02. 05 2015. godine u Zagrebu, pod nazivom „100% za Hrvatsku“, bez političkih govora, osim što se okupljenima obratio, gosp. Đuro Glogoški, te Vladi poručio, da do četvrtka (07. 05.) izjasne se, jesu li za dogovor ili pregovore ili ne. Ukoliko nisu, poručio je i slijedeći potez prosvjednika da će 30. 05. biti na Markovom trgu u Zagrebu. Rok je istekao, Vlada se nije izjasnila o svojim potezima, mada je ranije pozivala na dijalog, očito je to bilo bacanja pijeska u oči. Valjalo je progledati i progovoriti, da se progon hrvatskih branitelja nastavlja (zadnji primjer stipendije djece hrvatskih branitelja), da se o njihovom problemima neće razgovarati niti u Vladi niti u Saboru, oni su svoje rekli kroz Zakone. Možda će nekima ova usporedba biti žestoka ili ponižavajuća, ali od prvoga dana govorim da s ovom Vladom nema pregovora, zbog svoje arogancije i bahatosti. Po američkom modelu, ne pregovaramo s teroristima. Tako se Vlada odnosi prema hrvatskim braniteljima. Točno, po izjavama nekih političara, koji žele Domovinski rat prikazati kao građanski rat, još dublje, kao da se ništa nije desilo, možda bi i išli dalje i tražili da se mi ispričamo Srbima što nisu okupirali Hrvatsku državu. Što nisu uspjeli u ratu, uspjevaju u miru, pa nije ni čudno što „višak“ branitelja će ostati na cjedilu, jer ova Vlada odavno više nije Hrvatska, odavno više nije narodna, niti kome odgovaraju niti kome polažu račune. Peglaju kartice, odlaze na skijanje službenim vozilima, ljubavnice, a možda i koji gay par - ova Vlada ima više afera, nego prijašnje sveukupno. Da, dragi moji teroristi – branitelji, nema predaje, ali Vlada ne pristaje na kompromis. I sad, mnogi se pitaju, što će to biti 30. 05. na Markovom trgu? Što će branitelji iz Savske 66 poduzeti, jer očito nitko ih ne doživljava, nije ispunjen niti jedan njihov zahtjev. Moraju imati i na umu nezaposlene, zaposlene koji ne primaju osobni dohodak, sve one obespravljene, studente, mlade koji moraju van države tražiti posao. I da se podsjetim Đurinih riječi s prosvjeda, da će netko s Markovog trga morati otići, koliko je spreman ići do kraja. Pat pozicija. Netko će morati popustiti, samo ostaje pitanje tko? S jedne strane kao Grčka pred bankrotom, a s druge strane opet procvat nezaposlenosti i izlaz iz recesije. Dva ministra iz Vlade RH-a, kojem vjerovati, ali mislim da nam je Grčka bliža nego izlaz iz recesije. Možda Vlada napusti Markov trg bez ispaljenog metka, blizo su mi Hlebine, možda sam i naivac. Sve u svemu, nakon 6 mjeseci, Vladi se daje još prostora za manevar, pomalo čudno, imali su dosta vremena, ali neka, bolje ikad nego nikad. Nemam završetak kolumne, završetak će napisati oni koji su dali obećanje, a jedino znam da ću 30. 05. biti u Zagrebu, a Vi?   Šeki

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.