Branitelji negoduju zbog Petrinine odluke o brisanju Tuđmanove

26.07.2013. 16:27:10

-Saznavši ovih dana za sramotnu odluku općinskog vijeća Primošten o ukidanju ulice dr.Franje Tuđmana, izražavamo naše ogorčenje činjenicom da u lijepoj našoj postoji lokalna vlast koja se može odreći prvog hrvatskog predsjednika-stoji u priopćenju branitelja Šibensko-kninske županije

Tajnik Branimir Mikulandra i počasni predsjednik Neven Mikulandra udruge ‘Jastrebovi’ koja okuplja specijalne policajce iz Domovinskog rata, negodovali su danas na mijenjanje naziva ulici Franje Tuđmana u Primoštenu i izjave koje je Petrina u posljednje vrijeme davao.

-Mi kao udruga se ne slažemo nikako s promjenom naziva, stava smo da se to nije smjelo dogoditi. On je  prvi hrvatski predsjednik utemeljitelj države i svaka ulica bi trebala ponosno nositi njegovo ime. Iako sam županijski vijećnik na Nezavisnoj listi Stipe Petrine, danas govorim u ime udruge koja se ne slaže s odlukom što je oduzeta ulica onome tko je stvarao hrvatsku državu, zajedno s nama. Za sada ostajem na Petrininoj listi-kazao je tajnik udruge.

-Ovim događajem načelnik Općine Primošten Stipe Petrina mi više djeluje kao neki obavještajac neke lokalne zajednice nego kao načelnik općine. U vrijeme GPS-a on je izgubio kompas, pa bi mu poručio da se drži stvari na kojima je uspješan, a to je vođenje općine , a ove državne stvari neka ostavi prošlosti. Neka ne dira temelje Hrvatske države, jer doktor Franjo Tuđman je poglavar i najjači čovjek kojeg je država imala u zadnjih 900 godina. Njemu kao branitelju nije nikakav plus ovo što je uradio, jer svako selo, naselje, grad mora ponosno nositi ime ulice ili trga Franje Tuđmana-kazao je Neven Mikulandra počasni predsjednik udruge specijalne policije ‘Jastrebovi’.

Predsjednik udruge veterana 4. gardijske brigade iz Šibensko-kninske županije Josip Bebek kazao je kako je ogorčen na lokalnu vlast koja se može odreći prvog hrvatskog predsjednika.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.