BRANITELJI PORUČUJU MAMIĆU: Prijetiš da ćeš se ubiti kao general Praljak?

25.04.2018. 20:31:34

Braniteljsku populaciju, barem na papiru, čini oko pola milijuna hrvatskog stanovništva, pa je stoga oko gorućih situacija naivno očekivati jedinstvene stavove. Da je izjava Zdravka Mamića o tome „kako će okončati kao general Slobodan Praljak bude li završio u zatvoru” banalna, a nikako bitna i goruća, pomislio je dio hrvatskih branitelja koji je to i pokazao svojim objavama i komentarima na društvenim mrežama: „Kako se usudiš skretati na sebe pozornost usporedbom s hrvatskim samurajem koji je umro zbog nepravde i istine?”, komentari su koji se najčešće mogu iščitati na profilima hrvatskih branitelja, a koji teško podnose Mamićevu izjavu kojom se usporedio s pokojnim generalom Praljkom i izjednačio težinu njihove odgovornosti i tereta. No, obzirom na poprilično negativan imidž koji se veže uz Zdravka Mamića, veliki broj branitelja koji smatraju da njegovu izjavu ne treba uzimati „zdravo za gotovo”, pravo je iznenađenje: „Ja to ozbiljno shvaćam jer u Hrvatskoj je pravilo da se ubijaju razočarani, progonjeni, gaženi i uništeni a u te grupacije većinom spadaju ovršeni građani, progonjeni branitelji, nepravedno osuđeni i slično. Mamića znam kao humanistu i domoljuba. To je čovjek pun emocija, velikog srca i mu*a. Poručujem mu neka izdrži i dokaže nevinost jer Hrvatska je sinonim korupcije i montiranih procesa od Stepinca pa sve do Haaga”, izjavio je za portal Dnevno hrvatski branitelj i saborski zastupnik Stevo Culej. Vrlo sličnu reakciju ima i umirovljeni general HV-a, Željko Sačić: „Ne,Mamića nikako ne treba ismijavati niti mu se rugati. Teško je shvatiti i razumjeti tuđe pravne i pravosudne brige. Dapače, tužno je kad čovjek pred hrvatskim sudom pomisli i stvori mišljenje da za njega nema pravde, da je politički ili iz bilo kojeg drugog razloga kazneno gonjen i da si ne može pomoći svojim pravnim protuargumentima. No, mislim da unatoč tisućama problema, samoubojstvo nikada i nikako ne smije biti izlaz. To nikako. Dok smo živi sve se može promijeniti, a smrt je apsolutna”, rekao je Sačić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.