Braniteljima osigurali mobilnu ambulantu - ali na drugoj strani ceste!

30.10.2014. 13:54:11

"Branitelji sada sa svojim kolicima, batrljcima, moraju prelaziti jednu od najprometnijh cesta u Zagrebu. Ne stignu niti prijeći dok traje zeleno svjetlo", rekla je Šitum. Zagrebačka pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum požalila se da su im Ministarstvo branitelja Predraga Matića i Ministarstvo socijalne skrbi Milanke Opačić znatno otežali u postavljanju kontejnera za pomoć braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj cesti. Mobilna ambulanta u kojoj bi se mogao obaviti i EKG, vaditi krv i slični pregledi postavljena je u dvorište gimnazije pa branitelji moraju prelaziti cestu. "Od tajništva Ministarstva socijalne skrbi dobili smo dopis u kojemu nas se upozorava da se držimo zakonskih regula i pazimo da ne politiziramo zdravstvenu skrb. Isto nam je rekao pomoćnik ministra Predraga Matića, Bojan Glavašević", rekla je Šitum. Iako je kontejner bio spreman danima, nastavila je, na kraju su ga postavili u dvorište škole preko puta ceste. I tada su imali problema s Elektrom kojoj je trebala suglasnost ministarstva da im odobre priključak. "Iako smo imali sve dozvole od grada za postaviti ambulantu ispred ministarstava, na kraju nakon ovog dopisa i razgovora, nismo htjeli raditi probleme. Branitelji sada sa svojim kolicima, batrljcima, moraju prelaziti jednu od najprometnijh cesta u Zagrebu. Ne stignu niti prijeći dok traje zeleno svjetlo", rekla je Šitum. Odgovor je dala na pitanje zastupniku Zoranu Piličiću iz HDZ-a koji je pitao što grad radi da bi olakšao prosvjed branitelja. Šitum je naglasila da osiguravaju dežurstva Hitne pomoći, epidemiološki su pregledali šator, ali se zalažu i da branitelji dobiju lijekove bez recepta. "Odgovorili su nam da branitelji trebaju recepte. Pa kako će netko dobiti recept ako mu je obiteljski liječnik u Virovitici?", požalila se Šitum.  
  • Autor: s. nujić
  • Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.