Braniteljska zadruga 'Avanturist tim Velebit': Znanja iz Specijalne policije iskoristili smo za osmišljavanje adrenalinskih sportova

27.05.2018. 20:54:56

Braniteljska zadruga 'Avanturist tim Velebit' koja djeluje u centru Zadra od 2010., a okuplja bivše pripadnike Specijalne policije, specijalizirala se za adrenalinske sportove. Kako je u razgovoru za Direktno otkrio voditelj ove braniteljske zadruge Mladenko Nimac, ovaj zanimljiv projekt zaživio je iz želje ljubitelja adrenalina koji su htjeli uzbudljivi dio bivšeg posla uklopiti u svakodnevni život.
"Naime, kao pripadnici Specijalne policije prošli smo razne padobranske i alpinističke obuke pa kad smo izišli iz sustava nedostajao nam je adrenalinski dio tog posla. Odjednom nam se i vrijeme ispraznilo kao i prostor bivše vojarne u Zadru pa smo se odlučili pokrenuti i osmisliti adrenalinski centar", istaknuo je naš sugovornik.

Adrenalinski centar u Zadru

Prema riječima Mladenka Nimca, život u Specijalnoj policiji bio je dinamičan i izuzetno uzbudljiv. Stoga su osmislili projekt u kojem bi svoje vještine i znanja prenijeli običnim ljudima, a i adrenalinski centar prilagoditi za potrebe drugih. "U našem centru nalazi se paintball poligon, umjetna stijena za penjanje te Zipline. Te smo aktivnosti modificirali da budu pogodne i za djecu od sedam godina nadalje. Tako se u prostoru zadarskog Novog kampusa održavaju proslave rođendane te razne team-building aktivnosti. Primijetili smo da su adrenalinske sportove najviše usvojila djeca koja su oduševljena tim sadržajima", nadodao je Nimac.

Pogled u budućnost: Ekstremni Zipline

Njihov novi projekt avanturističkog je karaktera u cilju ostvarenja aktivnog odmora, a riječ je o Ziplineu na kanjonu Zrmanje. Kako nam je pojasnio adrenalinski stručnjak Nimac, Zipline je osmišljen kako bi se omogućilo korisniku kretanje pomoću gravitacije od vrha do dna kosim užetom držeći se, ili pričvršćen, na slobodno-pokretnu koloturu. "Ekstremni Zipline bi se prostirao  na 750 metara dužine preko kanjona Zrmanje, a nalazio bi se na 100 metara nadmorske visine. Vjerujemo da ćemo taj projekt uspjeti ostvariti do idućeg ljeta. Naime, čekamo rezultate natječaja od Ministarstva turizma, a već nas je poduprlo Ministarstvo branitelja pa vjerujemo da će se i ostvariti", poručio je u razgovoru za Direktno Mladenko Nimac, voditelj braniteljske zadruge 'Avanturist tim Velebit'. Ovaj članak je nastao u sklopu projekta portala Direktno ''Branitelji u miru'', s ciljem predstvljanja veterana, branitelja, ratnih vojnih invalida, stradalnika rata i članova njihovih obitelji kroz prizmu uspješnih priča i poslova u kojima su sudjelovali ili koje su pokrenuli. Ciljevi ''Branitelja u miru'' su promjena percepcije o braniteljima u javnosti, promocija pozitivnih poslovnih i profesionalnih primjera u Republici Hrvatskoj, a za koje su zaslužni sudionici Domovinskog rata; poticanje nezaposlenih i socijalno ugroženih branitelja na socijalni, kreativni i poslovni angažman. Marija Pandžić / Direktno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.