Braniteljske udruge HVO-a: 'Nikada nećemo dopustiti da sljedbenici komunističkih privilegija iz prošlog sustava ponovno dođu na svoje'

09.11.2013. 17:25:58

a40a2512573c4dc77d6b8971985c3f85

"Mi, hrvatski branitelji grada Mostara, koji smo najzaslužniji za rušenje komunističke Jugoslavije, Jugoslavenske narodne armije i Komunističke partije u gradu Mostaru nećemo više nikome nikada dopustiti uspostavljanje diktature antikršćanske ideologije, prijekih sudova, montiranih procesa, a posebice nećemo dopustiti da sljedbenici komunističkih privilegija iz prošlog sustava ponovno dođu na svoje" , stoji u priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a proizašlih iz Domovinskog rata.

"U portalskim najavama održavanja prosvjednog skupa koji organizira Antifašistička akcija Mostar, Gradske uprave Mostar s ciljem prikupljanja potpisa za akciju 'Mostar bez fašizma' upalo nam je u oči spominjanje imena blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Ne želeći previše ulaziti u činjenice tko odobrava registraciju ovakvih organizacija, tko ih financira i tko im omogućuje provođenje ovakvih aktivnosti, želimo pozvati Hrvate i Hrvatice, i ostale samosvjesne i intelektualno prosvijećene građane grada Mostara da se ne odazivaju ovakvim ideološki i nacionalno obojenim antihrvatskim prosvjednim skupovima, organiziranim od strane onih koji očito nemaju uvid ni spoznaju o nekim činjenicama iz ne tako davne prošlosti i koji, vjerojatno, iz pukog neznanja i ideološke ostrašćenosti stavljaju blaženog kardinala Alojzija Stepinca u red ratnih zločinaca/fašista i bore se da jedna od ulica grada Mostara ne nosi ime jednog od najvećih hrvatskih mučenika i svetaca.", stoji u priopćenju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Pojašnjavaju i tko je bio blaženi kardinal Alojzije Stepinac. "Alojzije Stepinac je svetac i mučenik kojeg je veliki Papa Ivan Pavao II. proglasio blaženim upravo zbog svih onih dobrih djela koje je učinio za svog života. Blaženi kardinal Alojzije Stepinac je i prva žrtva montiranog procesa koji su vodili komunistički diktatori, koje je osudila Europska unija, i koja je zatražila da se, u onim zemljama koje žele uhvatiti korak s civiliziranim zemljama i koje odbacuju svaki totalitarizam i fašizam, uklone svi simboli iz totalitarnih režima.", dodaju iz Koordinacije udruga. Poručuju da nikad neće nikome dopustiti „uspostavljanje diktature antikršćanske ideologije, prijekih sudova i montiranih procesa“. "Mi, hrvatski branitelji grada Mostara, koji smo najzaslužniji za rušenje komunističke Jugoslavije, Jugoslavenske narodne armije i Komunističke partije u gradu Mostaru nećemo više nikome nikada dopustiti uspostavljanje diktature antikršćanske ideologije, prijekih sudova, montiranih procesa, a posebice nećemo dopustiti da sljedbenici komunističkih privilegija iz prošlog sustava ponovno dođu na svoje. Namjera Antifašističke akcije grada Mostara je zastarjela, nije dobronamjerna, izvan je konteksta vremena i prostora, i kao takvu je u potpunosti odbacujemo.", zaključuju Koordinacija braniteljskih udruga. M.J. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.