BRAVO BBB, SVI UZ HERCEG-BOSNU! Odali počast generalu Slobodanu Praljku!

03.12.2017. 21:52:21

U susretu 18. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Inter s 1-0 (0-0) i opet došli do ogromnih 12 bodova viška u odnosu na pratitelje. Modri su teškom mukom došli do nove pobjede, puno teže od očekivanja. No, sama utakmica ostat će upamćena i po novoj reakciji, novom protestu navijača. Naime, navijači Dinama, BBB-i, transparentom su i skandiranjem odali počast generalu Slobodanu Praljku, koji je izvršio protestno samoubojstvo u haškoj sudnici nakon sramotne presude spomenutog tribunala. Prije samog čina, odnosno, trenutak prije nego li je popio otrov, general Praljak je jasno rekao kako nije ratni zločinac te je s prijezirom odbacio presudu. U Haagu je na skandalozan način potvrđen u presudi hrvatskoj šestorci i takozvani udruženi zločinački pothvat, u kojem je prema presudi i ”subjektivnoj odgovornosti” sudjelovao i hrvatski državni vrh s početka devedesetih, što je konstrukcija do sada neviđena izvan haških sudnica, a posebno u kontekstu činjenice da bez Hrvata, hrvatske države, Bosne i Hercegovine zapravo ne bi ni bilo. Hrvatska je priznala BiH, Hrvatska je zbrinula stotina tisuća izbjeglica iz BiH, preko Hrvatske naoružavala se i Armija Bosne i Hercegovine… Shvatila je to velika većina hrvatskog naroda, shvatili su to i navijači Dinama, koji su se odavanjem počasti generalu Praljku poslali poruku podrške Hrvatima u Bosni i Hercegovini i tako se pridružili brojnim Hrvatima, kako u Hrvatskoj, tako i izvan Hrvatske, koji su između ostaloga i na stadionima poručili što misle o sramotnoj presudi na Međunarodnom sudu u Haagu. Bad Blue Boys su na jednom transparentu imali poruku ‘General Praljak hrvatski heroj’, a na drugom ‘Obrana nije zločin, zaštita nije agresija.Dinamov sjever uz hrvatsku braću Herceg-Bosne’. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.