BRUTALNO PRETUČEN optuženik za ratne zločine, napadač na njemu slomio stolac

07.12.2014. 15:30:16

"Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje je, prema preporuci liječnika, zadržan na liječenju", stoji u priopćenju ministarstva. Miroslav Kovačević, optuženik za ratne zločine u Trpinji, brutalno je pretučen početkom tjedna u osječkom zatvoru. Zbog tog je događaja i odgođeno ročište koje je bilo zakazano za 1. prosinca, doznaje Glas Slavonije. Kovačevića je navodno ničim izazvan napao psihički rastrojeni zatvorenik, a kako se neslužbeno doznaje, do tučnjave je došlo u sobi u kojoj je boravilo nekoliko zatvorenika. Sve je počelo udarcima u lice, a završilo lomom stolca na leđima Kovačevića koji je, nakon što je reagirala pravosudna policija, prebačen na Odjel traumatologije osječkoga KBC-a. Pretpostavlja se da bi motiv napada mogla biti činjenica da se Kovačiću sudi zbog mučenja i zlostavljanja civila i ranjenika, no još nije sigurno ima li napad veze s predmetom koji se vodi na osječkom Županijskom sudu. Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa Sergej Abramov potvrdio je Glasu Slavonije događaj: "Napadnuti zatvorenik sproveden je u KBC Osijek na obradu zbog vidljivih ozljeda na licu, a nakon završenog pregleda utvrđeno je da je zadobio lakše ozljede. Uz preporučenu terapiju, vraćen je u Zatvor u Osijeku. Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje je, prema preporuci liječnika, zadržan na liječenju", stoji u priopćenju ministarstva, a novo je ročište sazvano je za 8. prosinca.  
  • Autor: T. Pšenko
  • Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.