BUJANEC ODGOVORIO TROMBLONU: ‘Što te natjeralo da se odrekneš pozdrava s HOS-ovog grba?’

21.10.2017. 20:55:18

ZAKUHALO SE Na otvoreno pismo Petra Janjića – Tromblona kojim je javnosti pokušao objasniti svoju angažiranost pri podizanju spomen obilježja poginulo propadniku HOS-a, Željku Manjkasu Crvenkapi, a u kojem je najavio podizanje tužbe protiv Velimira Bujanca, reagirao je i sam voditelj “Bujice”: ”Žao mi je gospodina Tromblona kao hrvatskog branitelja. Očito ga je stisla gadna nevolja kad se bio spreman odreći pozdrava Za dom spremni s HOS-ovog grba, bez obzira što on sam nije bio njihov pripadnik”, kazao je šturo Bujanec. Podsjetimo, emisija Bujica ugostila je potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine i člana predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku, Krešimira Kartela, a tom je prigodom vrlo kratko spomenut i Petar Janjić – Tromblon i to u kontekstu “osobe koja se gura u dizanje spomenika HOS-ovcu bez njihovog pozdrava ZDS na grbu, a uopće nije pripadnik te postrojbe”. Upravo taj dio Tromblona je potakao na javno obraćanje svima koji tako misle, pri čemu je najavio tužbe ne samo Velimiru Bujancu, nego i Udruzi HOS-a Grada Vukovara. Valja napomenuti kako je veliki dio pripadnika postrojbe HOS-a ujedinjen u mišljenju da Tromblon nije osoba koja je trebala organizirati podizanje ovog spomenika, a ljutnja je još veća zbog činjenice da je Tromblon organizirao humanitarne večeri unatoč tome što spomenik financira ministarstvo branitelja. Nije im jasno, također, zašto se upravo Tromblon angažirao oko ovog projekta a uopće nije pripadnik HOS-a. Sve to Petar Janjić pokušao je objasniti u svom otvorenom pismu koje smo objavili, no čini se kako je Pandorina kutija tek otvorena. Na informaciju da Tromblon podiže tužbu protiv Velimira Bujanca, neki od branitelja su reagirali riječima: “Bujancu je ovo druga tužba iz Vukovara. Prvu protiv njega podigao je Vojislav Stanimirović”… http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/tromblon-ovo-je-istina-o-zabrani-hos-grba-na-spomeniku-zarka-manjkasa-crvenkape

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.