Bulj bez dlake na jeziku: ‘Bilo bi najbolje da Marić podnese ostavku’

18.04.2017. 20:25:34

KOMENTIRAO SITUACIJU U AGROKORU "Činjenica je da je poznavao sustav Agrokora, morao je znati za situaciju u Agrokoru. A to je potvrdio i guverner", kazao je Bulj. Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta, u RTL Danas se osvrnuo na situaciju u Agrooru i kaznenu prijavu protiv guvernera Vujčića. “Mi smo u situaciji gdje je vidljivo da se Agrokor prezadužio, a guverner Vujčić je dozvolio da se bez pokrića podigne 10 milijardi kuna i time je ugrozio čitavo hrvatsko gospodarstvo. Naravno da se sad spašava ono što se može spasiti. A trebaju odgovarati i Ivica Todorić i HNB i svi oni koji su ugrozili stabilnost cijelog gospodarskog sustava. Godinama je to trajalo, dok se prema običnim građanima sasvim drukčije odnose i vrlo brzo reagiraju. Naravno da su u sustavu Agrokora brojni ljudi iz DORH-a, njihova djeca, iz politike, svih stranaka. Naravno da je Todorić dobru mrežu napravio”, kazao je Bulj i dodao da je to njegov osobni stav Na pitanje je li Marić dobar ministar financija, Bulj je kazao: “Ministar Marić sigurno ima kompetencija, ali je činjenica da u najtežim trenucima Hrvatska nije imala ministra financija. Činjenica je da je poznavao sustav Agrokora, morao je znati za situaciju u Agrokoru. A to je potvrdio i guverner koji je rekao da od 2012. godine svi znaju sve. Dakle, od Milanovića, Lalovca, a poglavito je to morao znati Marić”. Osvrnuo s ei na SDP-ov  opoziv ministra Marić i kazao da je SDP  jedan od najvećih krivaca, jer Vujčić tvrdi da su svi sve znali.  “SDP to radi zbog populizma. Najbolje bi bilo da ministar Marić da ostavku”, smatra Bulj. Mostavac je za kraj poručio da su dosad su i HDZ-ove i SDP-ove vlade pogodovale Todoriću. “Smatram da je Most korektan i znamo kako se Most ponašao, zaključio je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.