ČAK 7748 POLITIČARA: Otvorena birališta u BiH

12.10.2014. 11:11:10

U Bosni i Hercegovini počelo je u nedjelju ujutro glasovanje na općim izborima na kojima nešto manje od 3,3 milijuna registriranih birača odlučuje o novom sastavu vlasti što će voditi zemlju u iduće četiri godine. Na općim izborima bira se tročlano Predsjedništvo BiH i 42 zastupnika u Zastupničkom domu državnog parlamenta. Bira se i 98 zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH te 83 zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Građani odlučuju i o 289 zastupnika u skupštinama deset županija u Federaciji BiH, kao i o predsjedniku i dva potpredsjednika Republike Srpske. Za sudjelovanje na izborima prijavljeno je čak 50 političkih stranka, 24 koalicije i 24 neovisna kandidata, a na listama je ukupno 7748 imena. Kako je uoči otvaranja birališta obijavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP), izbore će nadzirati više od 50 tisuća promatrača, pri čemu je najviše onih koji zastupaju političke stranke i nešto manje od 300 promatrača OESS-a. Prve službene rezultate izbora, one za državno predsjedništvo SIP će objaviti u ponoć, a rezultati glasovanja za ostala tijela vlasti očekuju se u ponedjeljak. Rok za objavu potpunih i službenih rezultata je 11. studenoga. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.