Čekajući presudu Ustavnog suda Branimir Glavaš krstio unuka Bornu

05.12.2014. 10:52:21

Čekajući pravednu presudu Ustavnog suda RH petu godinu, a ne dočekavši ju, krstio se Borna, unuk Branimira Glavaša

U NEDJELJU 30. studenog 2014.godine nakon nestrpljivog očekivanja i dubokog povjerenja da će se Hrvatska u konačnici ipak dokazati kao pravna i ustavna država, to se ipak nije dogodilo.  Nakon rođenja maloga Borne, još od 20. lipnja ove godine, nestrpljivo smo brojali dane i (pokazalo se) bezrazložno se nadali i vjerovali da će Ustavni sud RH nakon pete godine ipak riješiti (pozitivno ili negativno) Ustavne tužbe djeda Branimira Glavaša. Vjerovali smo i čekali, duboko uvjereni da će ovom svečanom činu Bornina krštenja biti nazočan i sam djeda Branimir Glavaš. No to se nije dogodilo isključivomneprofesionalnošću, koja graniči sa drskošću i do sada ne viđenom bahatošćuosobe koja klasičnim političkim imenovanjem, već godinama radi posao za koji je dobrano plaćena, a to je predsjednica Ustavnog suda RH, Jasna Omejec.
“…Borna, ja te krstim, u ime Oca, Sina i Duha svetoga…Amen.”
Naime, upravo je ona odgovorna osoba  što je tu časnu instituciju moderne hrvatske države, Ustavni sud RH, teško osramotila i potpuno srušila povjerenje hrvatskih građana u pravni poredak Republike Hrvatske. Gospođa predsjednica Ustavnog suda RH, Dr.sc. Jasna Omejec osobno je godinama zabranjivala rješavanje pet ustavnih tužbi Branimira Glavaša stavljanje istih „duboko u ladicu“, često naglašavajući kako joj „ne pada na pamet rješavati ove tužbe, ja idem na Međunarodni sud za ljudska prava u Strasbourg , a time neka se bavi netko drugi“. Ali na sreću ili ne sreću, u Strasbourg nije otišla. No, ni Glavaševe tužbe nisu riješene, niti dan danas. Teška sramota, ali i nepobitni dokaz da je progon i presuda Branimira Glavaša, čisti politički progon, ali i da je hrvatsko pravosuđe u svoj svojoj „srži“ neizlječivo zaraženo politikom. O tome, ali i drugim događajima i dogodovštinama koje se odnose na politički progon djeda maloga Borne, koji je sezao od 21.travnja 2005. smišljenom u središnjici HDZ-a, pa sve do danas koji proživljava svoju kulminaciju u kabinetu predsjednice Ustavnog suda RH, ubrzo nekom drugom prilikom. Do tada, uz zahvalu gornjogradskom župniku osječke konkatedrale sv. Petra i Pavla, velečasnom Adamu Bernatoviću koji je predao sakrament krštenja malom Borni, sretni djeda Branimir Glavaš pozdravlja župljane svoje župe i cijeloga „Nepokorenog grada“. Branimir Glavaš Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.