CERIĆ: Pokušali ukrasti spomen-ploču s "HOS-ove kuće"!

26.11.2015. 13:45:15

CERIĆ: Pokušali ukrasti spomen-ploču s "HOS-ove kuće"! HOS-ovci poručuju – ako treba organizirati ćemo stražu U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Vukovarsko-srijemske županije u Ceriću je 02. listopada 2015. godine na 24. obljetnicu pogibije 9 HOS-ovaca, na „HOS-ovoj kući" otkrivena spomen-ploča kao podsjetnik na dan i mjesto kada su u nadljudskoj borbi 2. listopada 1991. godine položili svoje živote za Domovinu. Izgleda da i mjesto i spomen-ploča nekome smetaju. Tako je u subotu netko pokušao otuđiti spomen ploču u čemu je spriječen samo pukim slučajem budući se i kuća i ploča nalaze na mjestu uz koje relativno često prolaze automobili i na taj način je spriječen u svojem naumu. Očito je nepoznati počinitelj bio dobro upućen o načinu na koji je ploča pričvršćena, kao i da je za njeno skidanje potreban prikladan alat. Naime, vijci koji drže ploču su odvrnuti, a iste su članovi HSP i HOS-a koji su inicijatori postavljanja spomen ploče vratili u prvobitno stanje. Vinkovački HSP je sve ovo prijavio policiji koja je izišla na mjesto događaja i najavila istragu. Kome smeta spomen obilježje na 9 poginulih HOS-ovaca? Kakvi to mračnjaci žele okaljati uspomenu na ljude koji su u najtežim vremenima stavili svoje živote na raspolaganje Domovini. Možda im smeta natpis „ZA DOM SPREMNI" na spomen-ploči pod kojim su HOS-ovci ratovali i ginuli. Poručujemo im da je on tu, on je i on će biti na „HOS-ovoj kući" u Ceriću. A od policije tražimo da pronađe počinitelja ili počinitelje koji su pod okriljem mraka upali na tuđi posjed i pokušali oskvrnuti HOS-ove svetinje.   Udruga dragovoljaca HOS-a Vukovarsko srijemske županije Ivica Zupković, predsjednik   Hrvatska stranka prava Podružnica Vinkovci, Đuro Šafer, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.