Cesareovu tetu Vanju privela je policija

19.06.2018. 15:41:10

Splitska policija je u utorak, nakon završetka prosvjeda na Pujankama na kojima su se jutros okupili Splićani zbog ovrhe nad osmogodišnjim Cesareom Avenatijem koja je naposljetku i obavljena, a dječak je predan ocu, privela dvije osobe među kojima u Cesareovu tetu Vanju Kuluz, navodno zbog neovlaštenog snimanja. Policija u svom priopćenju tvrdi da jednu osobu sumnjiče zbog kaznenog djela neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja, a drugu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Navode da su se u primjeni zakonskih ovlasti prvenstveno rukovodili načelom razmjernosti, kao i da su u postupanju primijenili najblaže policijske ovlasti. Kako u policijskom priopćenju navodi glasnogovornica policije Antonela Lolić, danas su policijski službenici na zahtjev Općinskog suda u Splitu na Pujankama pružili pomoć u izvršenju odluke suda, a sve sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilnika o načinu postupanja i suradnje suca, stručnog radnika Centra za socijalnu skrb i policijskog službenika za mladež prilikom prisilnog oduzimanja i predaje djeteta. Tijekom pružanja zatražene pomoći nije bilo potrebe za uporabom sredstava prisile, a policijski službenici su bili angažirani i na osiguranju prijavljenog javnog okupljanja koje se u isto vrijeme održavalo na području Pujanki, kažu u policiji. "Nakon prolaska vozila sa sudionicima ovrhe, dio sudionika javnog okupljanja izašao je na ulicu Domovinskog rata u namjeri blokiranja prometa, te su im policijski službenici izdali upozorenja i zapovijedi da se pomaknu sa ceste kako ne bi ugrozili svoje živote i živote trećih osoba. Za to vrijeme policijski službenici su započeli s regulacijom prometa u cilju zaštite osoba koje su izašle na cestu. Nakon izdanih upozorenja i zapovjedi prosvjednici su se pomakli sa prometnice, te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira. Prema procjeni policije na javnom okupljanju bilo je od 100 do 150 osoba", stoji u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.