Četnički vojvoda Šešelj ostaje u Haagu!

09.07.2014. 11:01:37

U ovakvim slučajevima nema posebne procedure i, ako odgovora nema, tumači se da Šešelj nije suglasan s uvjetima koje mu je Tribunal postavio, pojasnio je odvjetnik.

Beogradski odvjetnik Toma Fila je agenciji Tanjug izjavio, nakon što je istekao rok za izjašnjavanje Vojislava Šešelja o uvjetima Haaškog tribunala, kako to znači da će vođa srpskih radikala optužen za ratni zločin u Vojvodini, Hrvatskoj i BiH, ostati u pritvoru. Dogodilo se upravo ono što su očekivali svi osim članova Srpske radikalne stranke koji zadnjih nekoliko godina najavljuju "prijevremeno" oslobađanje Šešelja.

U ovakvim slučajevima nema posebne procedure i, ako odgovora nema, tumači se da Šešelj nije suglasan s uvjetima koje mu je Tribunal postavio, pojasnio je odvjetnik. U ponedjeljak je istekao rok za izjašnjavanje Šešelja,  a među uvjetima za njegovo privremeno oslobađanje iz pritvora je kućni pritvor, oduzimanje putovnice, zabrana kontakta sa svjedocima i žrtvama, zabrana javnih istupa, stalna kontrola policije. Odgovor od Šešelja u Haškom tribunalu nisu dobili.

  • Autor: A. Pranjić
  • Photo: screenshot, YOUTUBE
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.