Četvrta gardijska brigada obilježava 24. obljetnicu osnutka

27.04.2015. 14:50:12

U ponedjeljak će se u 18 sati otvoriti multimedijalne učionice i prostor za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju Četvrta gardijska brigada ovih dana obilježava 24. obljetnicu osnutka. Povodom toga, Udruga veterana 4. gardijske brigade će u svojim prostorijama u Ulici Ruđera Boškovića, u ponedjeljak u 18 sati, otvoriti multimedijalne učionice i prostor za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju. - Osim naše udruge, nove prostorije koristit će i udruge iz civilnog društva s kojima surađujemo: Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu Split "Rains", Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Mogu“ i Udruga za razvoj međuljudskih odnosa i kvalitete života "Klas" - poručuju iz veterani 4. brigade. Usto, veterani će tom prigodom potpisati i ugovor o suradnji s Pravnim fakultetom o organizaciji Pravne klinike u sklopu koje će studenti pružati besplatnu pravnu pomoć posebno ugroženim skupinama građana. U 19 sati održat će se Večer domoljubne poezije na kojoj će biti predstavljen novi zbornik "Bojni blaženika na nebesima". Središnja proslava počinje u srijedu u 10 sati polaganjem vijenaca na spomen ploči 4. gardijske brigade, a u 11 se na Rivi otvara Sajam braniteljskih zadruga. Proslava se nastavlja u 16 sati polaganjem vijenaca u Spomen kapelici Sv. Križa u bivšoj vojarni Dračevac, u 17 sati će se na istom mjestu održati misa za poginule, nestale i umrle pripadnike Brigade, a proslava će završiti u 19 sati svečanom akademijom u Meštrovićevim Crikvinama.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.