Čitatelji poslali stotine poruka s poveznicom na blog čije je postojanje Matija Babić negirao na sudu

16.06.2015. 20:35:28

Nakon što je danas prijepodne udruga ‘U ime obitelji’ zamolila čitatelje da se jave ako imaju bilo kakva saznanja o članku Matije Babića koji je uklonjen s njegovog bloga, redakcija portala narod.hr tijekom dana zaprimila je mnoštvo poruka u kojem čitatelji donose link na članak pod naslovom “Ja sam pedofil na Madagaskaru“. Također, poziv su prenijeli i drugi portali. Capture Radi se o članku na koji se prošle godine referirala građanske inicijativa “Ne dirajte djecu”, čije je priopćenje prenio portal narod.hr. Zbog tog članka Matija Babić, vlasnik portala index.hr tužio je udrugu U ime obitelji zbog toga štu su, tvrdio je, povrijeđeni njegovi „dostojanstvo, ugled i čast“. Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu djelomično je usvojen zahtjev tužitelja, a u samom tekstu presude navodi se kako Babić negira da je ikada napisao sličan tekst, a navode tuženika smatra običnom izmišljotinom. Sutkinja je povjerovala iskazu tužitelja i u presudi, između ostalog, navela: “…poveznicu koja je označena na dostavljenom ispisu te stranice oznake „matija.bloger.index.hr/post/ja-sam-pedofil-na-madagaskaru/83787.aspx, ovaj sud ne smatra dokazom postojanja članka tužitelja koji se spominje u spornom priopćenju objavljenom na stranicama tuženika“. Ustvrdila je, naime, kako je blog ugašen i kako sama poveznica nije dokaz jer ne može utvrditi da je tekst na koji se poziva GI “Ne dirajte djecu” doista i postojao. Sam Matija Babić obradovao se, doduše, nepravomoćnoj presudi i već objavio kako će podijeliti novac, što je i opisao na svom Facebook profilu. Babić-fejs

Kako smo istaknuli u uvodu, u sandučić portala cijeli dan su pristizale poruke u kojima čitatelji šalju link u kojem se kroz web arhivu može pročitati tekst bloga čije postojanje je Babić negirao, a tvrdnje o njegovom postojanju nazvao izmišljotinom. Sadržaj bloga možete pročitati ovdje, a nakon što je on vidljiv, postavlja se pitanje hoće li Matija Babić, ako za ništa drugo, barem biti terećen zbog lažnog iskaza na sudu. (Narod.hr)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.