Crvena zastava ispred i boljševička parola istaknuta na zgradi fakulteta sramotni je skandal za Hrvatsku

08.11.2017. 16:28:01

Hrvatska konzervativna stranka dužna je reagirati na nedopustivo i skandalozno veličanje komunističke ideologije povodom postavljanja crvene zastave i transparenta na zgradi Filozofskog fakulteta u Zagrebu u čast proslave stogodišnjice Oktobarske revolucije. Crvena zastava ispred i boljševička parola istaknuta na zgradi fakulteta sramotni je skandal za Hrvatsku, jedinu državu članicu EU, u kojoj se slavi i veliča komunistički totalitarizam. Još je sramotnije i za hrvatsko društvo, a u cjelini poražavajuće, što to čine pojedini studenti koji bi, po uzoru na svoje kolega u ostatku svijeta, trebali biti nositelji naprednih ideja i stvaranja novih pozitivnih vrijednosti, a ne vraćanja u mrak propalih zločinačkih ideologija. Na stotu obljetnicu početka boljševičke revolucije upravo su oni bili najpozvaniji hrvatsku javnost upozoriti na sve tragične posljedice koje su boljševizam i komunizam ostavili iza sebe, a dobili smo isticanje i veličanje parole koja je zavela na tisuće, u to vrijeme obespravljenih ljudi, te je umjesto pravde i jednakosti donijela svirepu diktaturu i smrt za milijune ljudi. Istaknuti crvenu boljševičku zastavu na spomenik pjesniku koji je sav svoj stvaralački rad posvetio pravaškoj ideji domoljublja, bogoljublja i čovjekoljublja najbolja je ilustracija apsurda i nakaradnosti sustava u kojemu živimo i krajnje je vrijeme da se u Hrvatskoj netko ozbiljno pozabavi rješavanjem ovog problema ukoliko i dalje mislimo biti dio civiliziranog svijeta. Problem se zasigurno neće riješiti osnivanjem povjerenstava niti zaključcima koje će ta povjerenstva donijeti, ukoliko se ne napravi temeljito pročišćavanje od totalitarnih nasljeđa i mentaliteta jednoumlja na svim razinama, stoji u priopćenju koje potpisuje Marijan Pavliček, Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i dogradonačelnik Vukovara.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.