Čuljak predložio, Karamarko podržao povratak Brkića u Sabor: Stižu i zamjene za Plenkovića i Stiera

11.06.2013. 19:59:57

Povratak glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića u Sabor predložio je na predsjedništvu politički tajnik stranke Tomislav Čuljak, doznaje Dnevno.hr. No, iako predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko želi povratak 'Vase' u saborske klupe, Brkić još nije dao definitivan odgovor jer i ovako ima puno posla na terenu, a nije tajna da ima i određenih zdravstvenih problema. Predsjedništvo je ujedno donijelo odluku da će umjesto Davora Stiera i Andreja Plenkovića koji odlaze u Europski parlament u Sabor ući gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, koji je otišao iz Sabora nakon izbijanja afere s plagiranjem diplome, mogao bi se uskoro vratiti u saborske klupe. Informacija da Brkić razmišlja o povratku u Sabor potvrđena je i Dnevno.hr-u. U HDZ-u su od početka izbijanja afere s diplomom tvrdili da Milijan Brkić ne odlazi zbog toga već zbog toga što kao glavni tajnik ima puno posla u stranci i oko izbora.

Brkić je odradio lavovski dio posla za izbore

Nakon dobrih rezultata HDZ-a i na izborima za Europski parlament i na lokalnim izborima, porastao je i ugled Milijana Brkića u stranci jer je upravo on odradio 'lavovski' dio posla na terenu, a s obzirom da su izbori sada završeni, neki smatraju da nema više razloga da Vaso ne bude u Saboru.

Povratak glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića u Sabor predložio je na predsjedništvu politički tajnik stranke Tomislav Čuljak, doznaje Dnevno.hr. No, iako predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko želi povratak 'Vase' u saborske klupe, Brkić još nije dao definitivan odgovor jer i ovako ima puno posla u stranci i na terenu, a nije tajna da ima i određenih zdravstvenih problema.

Umjesto Stiera i Plenkovića dolaze gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i Bakra Tomislav Klarić

To što bi se zbog Brkićeva povratka u Sabor ponovno mogle podrijati priče oko afere diploma i to što će to protivnici HDZ-a svakako željeli iskoristiti očito ne brine vrh stranke, a ponajmanje Tomislava Karamarka. U HDZ-u tvrde da je Milijan Brkić bio jedan od tri najbolja studenta i smatraju da je Brkić jedan od njihovih najboljih ljudi koji svakako treba sjediti u Saboru. No, odluka o povratku u Sabor nije na predsjedništvu već ju može donijeti jedino Milijan Brkić.

Predsjedništvo je ujedno donijelo odluku da će umjesto Davora Stiera i Andreja Plenkovića koji odlaze u Europski parlament u Sabor ući gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić. Damir Jelić je ujedno i potpredsjednik HDZ-a, a ovo mu je već drugi mandat gradonačelnika Karlovca, dok je Klarić za gradonačelnika Bakra izabran po treći put. Ubacivanjem dva uspješna i dokazana HDZ-ova s terena Karamarko želi i ojačati svoju ekipu u Klubu HDZ-a budući da ondje još uvijek sjedi većina kadrova bivše predsjednice Jadranke Kosor. Zbog toga im možda nedostaje i Milijan Brkić.

Saborski imunitet nije razlog jer se bez imuniteta lako može ostati

No, s obzirom da se ime Milijana Brkića u medijima veže i uz afere te budući da se spominjao i u aferi Karlovačka banka, već su počele špekulacije o tome da je smisao njegova povratka u Sabor stjecanje saborskog imuniteta. U HDZ-u takve konstrukcije oštro odbacuju i kažu da oni koji to plasiraju očito ne znaju da saborski imunitet nikoga ne može zaštititi od kriminala te da se u Saboru nije jednom glasalo o skidanju zastupničkog imuniteta pojedinim zastupnicima.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.