DAČIĆ IZJEDNAČIO THOMPSONA I ČETNIČKOG VOJVODU

08.08.2015. 12:11:14

DAČIĆ IZJEDNAČIO THOMPSONA I ČETNIČKOG VOJVODU: ‘Zašto da mi hapsimo Šešelja zbog paljenja zastave kad Thompson poziva na ustaštvo, a slobodan je?’ "Srbija poštuje svoje zakone. Kao što smo već u prosvjednoj noti rekli, potez tijekom obilježavanja 'Oluje' u Hrvatskoj je necivilizacijski i suprotan antifašističkoj tradiciji i EU", istaknuo je Dačić. V Ivica Dačić žestoko se obrušio na hrvatske vlasti zbog protesne note koju je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova, u četvrtak 6. kolovoza, uputilo Srbiji zbog Šešeljevog paljenja hrvatske zastave u Beogradu. “Nisam primijetio da je vlastima u Hrvatskoj palo na pamet da uhapse pjevača Thompsona, koji je otvoreno pozivao na ustaštvo sa fašističkim porukama. Neka oni srede svoje dvorište, a ne da traže od nas da hapsimo Šešelja”, rekao je za tabloid Kurir, prenosi agencija Tanjug, “Srbija poštuje svoje zakone. Kao što smo već u prosvjednoj noti rekli, potez tijekom obilježavanja ‘Oluje’ u Hrvatskoj je necivilizacijski i suprotan antifašističkoj tradiciji i EU”, istaknuo je Dačić. Podsjetimo, notu je nakon hrvatske diplomatske note Srbiji poslalo i Ministarstvo vanjskih poslova Srbije. Njima je, kako su naveli, zasmetalo uzvikivanja parola tokom proslave Oluje koji pozivaju na linč Srba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.