Đakić: 'Dolazak Željka Vukelića u Hrvatsku je teška provokacija iz koje proizlaze dalekosežne posljedice'

11.08.2013. 19:17:56

Vukelićev dolazak opisao je kao 'tešku provokaciju iz koje proizilaze dalekosežne posljedice koje duboko vrijeđaju i ponižđavaju hrvatski narod i gaze po žrtvama hrvatskih branitelja'. Kaže dalje Đakić da podržava Ivana Pandžu Orkana u njegovim aktivnostima te je šokiran izostankom reakcija na događaje u Žirovcu od strane državnih institucija. Iznenađen je 'neutralnim priopćenjem ministarstva branitelja o davanju pijeteta svim žrtvama, a potpunim zanemarivanjem i oglušivanjem na stavove braniteljskih udruga'. Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić oglasio se priopćenjem u kojem je komentirao nedavna događanja oko dolaska Željka Vukelića, bivšeg pripadnika srpskih paravojnih postrojbi. Dolazak 'diverzanta' Vukelića je smjestio u širi politički kontekst 'pomirbe u regionu'. Osvrnuo se na susrete hrvatskih i srpskih političara na najvišem vrhu te najavljenu inicijativu ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić o povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije. Smatra to dijelom jedne šire politike koja ide prema tome da se Domovinski rat krivotvori, kao i da se izjednači krivnja i odgovornost za agresiju na Republiku Hrvatsku. Vukelićev dolazak opisao je kao 'tešku provokaciju iz koje proizilaze dalekosežne posljedice koje duboko vrijeđaju i ponižđavaju hrvatski narod i gaze po žrtvama hrvatskih branitelja'. Kaže dalje Đakić da podržava Ivana Pandžu Orkana u njegovim aktivnostima te je šokiran izostankom reakcija na događaje u Žirovcu od strane državnih institucija. Iznenađen je 'neutralnim priopćenjem ministarstva branitelja o davanju pijeteta svim žrtvama, a potpunim zanemarivanjem i oglušivanjem na stavove braniteljskih udruga'. 'Nakon ovakvih događaja kao i primanja deklariranih četničkih vojvoda i agresora na teritorij RH tijekom Domovinskog rata, predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, kao i potpredsjednika srbijanske Vlade i ministra obrane, Aleksandra Vučića, na najvećoj državnoj razini sa svim državnim počastima, te predsjednika Srpskog demokratskog foruma Veljka Đakule na obilježavanju VRO 'Oluja', kao i najnovije inicijative potpredsjednice Vlade RH Vesne Pusić o povlačenju tužbe za genocid, moramo se sa pravom zapitati radi li se o povezanim aktivnostima kojima se ruše temeljne vrijednosti opstojnosti hrvatske države u cilju izjednačavanja žrtve i agresora i krivotvorenja povijesnih činjenica o Domovinskom ratu', stoji u priopćenju HVIDRA-e. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.