Dan žalosti u Erdutu: Učenici se opraštaju od prijateljica, Sindikat pozvao vozače da zavežu crnu vrpcu na kamione

10.06.2019. 15:25:57

Dan je žalosti zbog stradanja dviju 14-godišnjih učenica Osnovne škole Dalj u prometnoj nesreći na odmorištu Novska, a proglasile su ga Osječko-baranjska županija i Općina Erdut. Učenici i mještani na ulazu u školu pale svijeće i odlažu cvijeće te se upisuju u knjigu sjećanja. Djevojčice će biti pokopane u utorak u 17 sati na mjesnom groblju. U srijedu u školu stiže krizni tim koji je poslalo Ministarstvo obrazovanja kako bi učenici, učitelji i roditelji dobili adekvatnu pomoć. ''Krizni tim trebao bi doći u srijedu ujutro nešto smo se već dogovorili koordinirali s njima, izašli su nam u potpunosti u susret tako da će nam doći tim stručnjaka, najprije ćemo vidjeti kakva je situacija kako su nam djeca, u kakvoj su tuzi i onda ćemo zajedno izraditi plan djelovanja kako pomoći učenicima'', kazala je Valentina Mataja, stručna suradnica pedagoginja u Osnovnoj školi Dalj. Zbog ove tragedije brojne su manifestacije i proslave otkazane jer cijelo mjesto žali za stradalim djevojčicama. ''Šok je među građanima. Izuzetno sam posnosan na njih što su reagirali onako kvalitetno i dobro. Velik broj nekih manifestacija same po sebi su stale, ljudi su odustali od dogovora i rođendana i proslava, što znači da jednostavno suosjećaju s ovim obiteljima i da je baš, baš velika tuga'', kaže načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić. I Sindikat hrvatskog vozača pozvao je profesionalne vozače da sutra iskažu iskazivanje žalost zbog tragičnog gubitka dva mlada života. Pozvali su ih da na vanjske retrovizore zavežu crne trakice. Apelirali su i na sve građane da se suzdrže od bilo kakvih komentara vezanih za ovu tragediju. ''Za saznanje istine, uzroka i odgovornosti svakako će biti vremena jer gubitak ovih mladih života svakako obvezuje sve nas da saznamo istinu i poduzmemo sve potrebne radnje kako se ovakvo nešto nikada ne bi ponovilo'', kazali su iz Sindikata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.