Danas kišovito, vjetrovito i razmjerno svježe, od petka manje kiše

07.10.2021. 08:55:00

“Četvrtak će biti pretežno oblačan, vjetrovit i kišovit. Lokalno će biti i obilne oborine, ponajprije na zapadu unutrašnjosti i u Dalmaciji. Od petka uglavnom manje kiše, uz djelomično razvedravanje na većini Jadranu, u subotu prolazno i u unutrašnjosti. 

Bit će osjetno svježije, na kopnu uz većinom umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar koji će oslabjeti tek početkom novog radnog tjedna. Na Jadranu vjetrovitije, uz umjerenu i jaku buru, a u četvrtak i petak još osobito podno Velebita olujnu, s orkanskim udarima.” 

“U četvrtak će još u većem dijelu Hrvatske biti nepovoljni vremenski uvjeti, lokalno uz obilniju oborinu i jak vjetar, a podno Velebita bit će orkanskih udara bure. Zato budite na oprezu i pratite upozorenja na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.”

U četvrtak kišovito, vjetrovito i razmjerno svježe

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.: “Četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačan. Povremeno će padati kiša, osobito na zapadu. Puhat će umjeren i jak istočni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda između 10 i 14 °C.

Podjednaka temperatura i u oblačnoj i kišovitoj središnjoj Hrvatskoj, gdje će mjestimice puhati jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i olujan. Lokalno je moguća obilna oborina.

Podjednako tmurni, kišoviti i vjetroviti vremenski uvjeti i u gorju s temperaturom od 7 do 9 °C. Na sjevernom Jadranu će kiša biti rjeđa, a temperatura uglavnom između 13 i 18 °C. No nekima bi probleme mogla stvarati jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska.

Bure će biti i na dijelu Dalmacije, ali slabijeg intenziteta. Uz pretežno oblačno vrijeme padat će kiša, u južnijim predjelima lokalno izraženija i praćena grmljavinom, a moguće je i nevrijeme. Temperatura zraka bit će između 15 i 20 °C. 

Svježiji četvrtak od srijede i na krajnjem jugu Hrvatske. Naoblaka će biti promjenjiva i bit će nestabilno, često uz kišu, koja će ponegdje biti obilna. Puhat će jako jugo, pa će more biti valovito i jače valovito.”

Od petka uglavnom manje kiše, ali razmjerno svježe

“U unutrašnjosti će idući dani biti pretežno oblačni uz povremenu kišu te sve svježiji. Osjetu hladnoće pridonijet će i slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a ako za vikend priželjkujete boravak na otvorenom, subota će uz sunčana razdoblja u većini krajeva biti povoljnija od nedjelje.

I na Jadranu će subota biti najsunčanija. Ostalih dana umjerena naoblaka, a povremeno malo kiše može pasti na jugu, gdje će u petak i nedjelju puhati jugo, dok će na većem dijelu Jadrana puhati bura, umjerena i jaka, samo u petak još podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Temperatura zraka u blagom padu.”, pripremila je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: dp/Foto: GettyImages

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.