Dario Kordić rasplakao sve nazočne na tribini

15.06.2014. 18:20:45

Korenica/Plitvice - U Pastoralnom centru na Mukinjama sinoć je održano predstavljenje knjige "Dario Kortdić - Da se ne zaboravi" koju su napisali Mladen Pavković i Miroslav Piplica. Predstavljanju je bio nazočan i Dario Kordić, koji je ispred Pastoralnog centra svakoga dočekao stiskom ruke i poljubcem.
Miroslav Piplica je nastojao usporediti Zvonka Bušića i Darija Kordića. "Imaju isti zajednički hrvatski duh, isto su disali za Hrvatsku”.
"Zvonko je sanjao o hrvatskoj samostalnosti, vjerovao je u svoje ideale, bolju Hrvatsku i položaj Hrvata i da njegova žrtva neće biti uzaludna. Darijev životni san bila je sloboda hrvatskoga naroda i svoj je doprinos dao na prvoj crti bojišnice, osjetio je laži i izdaju Hrvata na svojim leđima, ali on hrvatski narod voli i nikada mu nije bilo žao što je bio i ostao dio tog naroda. Otišao je u zatvor ponosan i častan, vjerovao je da će dokazati svoju nevinost. U zatvoru je dočekao 17 Božića i rođendana svoje djece, ali je ostao ponosan i jak ...”- kaže Piplica i ističe kako knjiga "Dario Kordić - da se ne zaboravi " svjedoči o velikom čovjeku i domoljubu koji diše za svoj hrvatski narod, čovjeku kojega se s poštovanjem i ljubavlju moramo sjećati i poštovati njegovu žrtvu. Sve te godine Darijeva uzništva patila je i njegova obitelj, supruga Venera i njihovih troje djece, njegovi roditelji koji su imali samo jednu želju vidjeti slobodna sina i nisu dočekali - umrli su s njegovim imenom na usnama.
Sud je nudio nagodbu Dariju Kordiću da optuži Franju Tuđmana, Gojka Šuška i Matu Bobana, on je sve te ponude odbio. Kada je osuđen na 25 godina zatvora Kordić je rekao:"S ljubavlju i ponosom nastojim nositi maleni križ prikazujući ga Isusu Kristu za dobro i boljitak svojeg hrvatskog naroda. Ne želim ni minutu ranije izaći dok to ne bude Božja volja, jer On je taj koji odlučuje”. Dario Kordić je sinoć na tribini progovorio iz srca držeći stalno u ruci krunicu. Posvjedočio je kako je u zatvoru imao "susret s Bogom" , osjetio je blisku prisutnost Krista u zatvoru...Svaki dan u zatvoru je molio u ranim jutarnjim satima dok su u sobi  drugi zatvorenici spavali i kasno navečer. Svaki dan je škropio svetom vodom sobu i molio za sve zatvorenike i potrebne. Iznad kreveta u sobi je imao križ, a na stolu sliku Bogorodice Marije.
Ispričao je kako je jedan od zatvorenika iz njegove sobe na ormar u sobi nalijepio sliku sotone,...Dario Kordić se dvije godine molio za njega. Jednoga dana taj zatvorenik je rekao:" Dario, danas sotona ide u koš, a ti mi daj sliku Majke Božje da ju zalijepim na ormar". Dario Kordić je svjedočio o mnogim milosnim trenucima kada je molio za druge i bio uslišan. Čvrsto je vjerovao da Bog ima s njim plan i da je Božja volja da bude onoliko u zatvoru koliko je potrebne za njegovo dozrijevanje u dubokoj vjeri i predanju Kristu."Nikada ne bih izbrisao iz svojega života ovo vrijeme provedeno u zatvoru"- govorio je Kordić. U teškim trenucima za njegovu djecu, koja su ostala bez oca , kada su imala dvije, četiri i osam godina, pronalazio je snagu u molitvi i predanju Božjoj volji. Djeca su odrastala bez oca i proživljavala svoje rođendane i Božiće bez oca...Dario Kordić je došavši kući u letu prema Hrvatskoj iz zraka "blagoslovio Hrvatsku", poljubio je hrvatsku zemlju u zračnoj luci u Zagrebu i kako kaže" govorio sam i ne razmišljajući što i kako govorim, riječi su same iz mene izvirale".
Duh Sveti je progovarao iz ovoga hrvatskog uznika i na tribini. U svim svojim riječima iznosio je blagoslov i vjeru u Boga. Koliko su djeca teško proživljavala što odrastaju bez oca svjedoči i činjenica da je prvu noć nakon Darijeva dolaska kući, oko tri sata poslije ponoći u krevet došla kćerka od 19 godina i legla između njega i mame. Imala je dvije godine kada je Dario otišao u Haag. Izgubila je djetinjstvo i nježnost oca i sada je htjela doživjeti sebe kao malu koja spava između oca i majke. Dario Kordić je tijekom cijele tribine zračio i odavao čovjeka koji je susreo "živoga Boga" i koji je duboko uronjen u molitvu. Cilj mu je upisati teologiju i krenuti putem svjedočenja i molitve za svoj narod. Na grobu kardinala i blaženika Alozija Stepinca , koji je nepravedno osuđen kao zločinac, držao je svijeću "In te Domine speravi!" - U tebe sam se Gospodine pouzdao!
Cijelu večer Kordić je nazočnima svjedočio Krista i ljubav prema Hrvatskoj i narodu. Svjedočio je i svoju vjeru u opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ako je narod s Bogom, on ne može nestati! Dario Kordić je za Hrvatsku dobitak, njegov duhovni put i rad u budućnosti će biti vidljiv svima i autor ovoga članka vjeruje da ono što je dao u borbi za opstanak Hrvata u okruženju, sada će dati u duhovnoj borbi za opstanak hrvatskog naroda. Svi nazočni na tribini otišli su obogaćeni svjedočanstvom žive vjere u Boga uznika Darija Kordića koji je sve stavio u Božje ruke. Povratak Darija Kordića uznemirila je zle duhove, jer on će dati puno hrvatskom narodu na duhovnom planu u budućnosti...
Pogledajte video sa snažnim svjedočenjem vjere Darija Kordića!
Izvorni članak možete pogledati OVDJE
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.