Davidov otac na prosvjedu zaprijetio Dodiku: “Neće biti dočeka Nove godine”

28.12.2018. 08:25:30

MILORAD Dodik je zločinac i ubojica, poručio je u četvrtak u Banjoj Luci Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, a to je ustvrdio pred masom prosvjednika koji su ga došli podržati na još jednom okupljanju pripadnika skupine “Pravda za Davida”. Na prosvjedu u Banjoj Luci, prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, okupilo se više od tisuću ljudi. Davidov otac: Milorad Dodik je zločinac i ubojica Dragičević, čiji je sin na nerazjašnjen način smrtno stradao u ožujku, odlučno je odbacio Dodikovu ponudu da se pridruži prosvjedima s ciljem otkrivanja istine o Davidovom ubojstvu koju je on iznio ranije tijekom dana kada je Okružno tužiteljstvo označio kao najodgovornije jer taj slučaj do danas nije riješen. Dragičević je kazao kako Dodik, ako želi, može ići sam prosvjedovati gdje god hoće, ali mu nema mjesta među članovima skupine “Pravda za Davida”. “Milorad Dodik je zločinac i ubojica”, uzviknuo je Dragičević, što je naišlo na gromoglasne uzvike odobravanja iz mase. Dragičević je najavio veliki prosvjed za nedjelju u 18 sati na kojem će objaviti nove zahtjeve koje vlasti, kako je rekao, moraju ispuniti do 9. siječnja. Osim toga, vlastima je zaprijetio blokadom dočeka Nove godine na Trgu Krajine s kojeg su prije nekoliko dana pripadnici policije Republike Srpske rastjerali pripadnike grupe “Pravda za Davida” te uklonili obilježja posvećena Davidu. “Proslave Nove godine ovdje neće biti” “Proslave Nove godine ovdje neće biti. Mi ćemo biti na Trgu Krajine”, poručio je Davor Dragičević. Prosvjednici su i danas na početku prosvjeda stigli na taj glavni banjalučki trg. Policija, koja je na Trgu bila u velikom broju, odmah im je po dolasku zaprijetila da će upotrijebiti silu ako se ne maknu s Trga. Prosvjednici predvođeni Davorom Dragičevićem su nakon toga, kao i jučer, krenuli u šetnju ulicama Banje Luke kojima je, prema nekim informacijama, prošao i David Dragičević kobne večeri. Prosvjednici su se zaustavili ispred palače predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika gdje su ih dočekali specijalci. Nakon toga su se ponovno zaputili na Trg Krajine. Opet nadmudrili policiju Policiju, koja im brani okupljanje na glavnom banjalučkom trgu, nadmudrili su tako što su neprestano hodali po Trgu bez zaustavljanja, predvođeni Davorom Dragičevićem. Policajci su ih pratili, prenosi index.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.