DETALJI POKOLJA U GRUDAMA Ubijen poznati poduzetnik, druga osoba na mjestu mrtva, a jedan ranjeni u teškoj situaciji

04.08.2022. 11:34:00

Noćas oko 2.20 sata u Gorici dva muškarca su smrtno stradala, dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni u pucnjavi. 

Kako hercegovina.info saznaje u strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Nemile scene u kasnim satima dogodile su se na tradicionalnom derneku koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana u župi Gorici-Sovići.

Kako saznajemo sve je nastalo zbog svađe unutar caffe Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku 'kalašnjikov' te pucao po više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ozlijeđeno.

"Dana 4. 8. 2022. godine oko 2 sata u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe, a 2 su ranjene, o kojem događaju je obavještena policija, koja je izašla na mjesto događaja gdje su zajedno s dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ubojstvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari", potvrdila je za hercegovina.info Petrunjela Matijević, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Izvor: hercegovina.info

Izvorni autor: hercegovina.info/Foto: ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.