'Do kada ova Vlada na čelu s premijerom misli za*ebavati ovaj narod, koje k*rčeve mjere štednje, sramota ste ove države koja se raspada'

26.09.2013. 19:59:51

1_524448b44964e

"Šta vi donosite, država vam se raspada, nesposobni ste, nikada od kada ova država postoji nije bilo gore", kazuje jedan građanin, ali Vlada i na to brzo odgovara: "Nešto što se godinama urušavalo ne možemo popraviti preko noći. Stoga smo donijeli ove mjere koje će dati dugoročne učinke." Isti građanin na Vladine sugestije odgovara riječima: "Jasno je da se preko noći ne može ništa popraviti, ali vi još niste ni pokušali. Već ste tri puta mijenjali poreze, mijenjali ste zakon o PDV-u preko noći, udarili ste takvu represiju da bi se postidjeli lideri Sjeverne Koreje... i? Gdje su rezultati? Nema ih i sada ponovaljate iste mjere još jednom? Zar doista mislite da će iz trećeg pokušaja upaliti?"

Naša Vlada koja tweeta bolje čak i od američke aktivna je i na Facebooku. Aktivna, onda kada se treba pohvaliti pa su tako danas na toj društvenoj mreži objavili tekst koji govori o preokretu i izlasku iz recesije. "Donosimo 37 mjera. Reformske i preventivne mjere imat će dugoročne i kratkoročne učinke. Ne odustajemo od politike štednje", govori se na stranici Vlade. No, njihova objava nije naišla na odobravanje građana.

"Ma vi ste sramota ove države", kaže jedan građanin. Neki od građana Vladu prozivaju zbog kupnje skupog Audija i pametnih telefona. No, iz Vlade na te prozivke odgovaraju: "Iako na prvi pogled to ne izgleda tako, i na taj način štede se sredstva. Moramo naglasiti da Vlada ne kupuje automobile, već ih uzima na operativni leasing. Nakon isteka tih ugovora, potrebno ih je ponovno sklopiti. Vlada je još početkom 2012. ograničila korištenje službenih automobila i mobilnih telefona." "Vlada i građani Republike Hrvatske kao da ne žive u istoj državi. Njima sve super, a nama ništa.", kaže jedna građanka, ali Vlada i na to ima odgovor kako su svjesni teške situacije u zemlji, međutim, baš radi nje se i hvata u koštac s problemima donoseći nove mjere. Mnogi građani pitaju se što je s Planom 21 pa tako jedan kaže "Vlado, a što je s mjerama Plan 21? Koliko je od njih ostvareno, koliko ih je u proceduri, od koliko ste odustali, do današnjeg dana? Mislite li da će narod podržati ovu nesposobnost i ovakvu politiku i na sljedećim izborima?"

Imaju Hrvati i prijedlog Vladi, vezan uz najave štednje "Po mom mišljenju, bolje bi bilo investirati u industriju i time smanjiti nezaposlenost. Kako ćemo štedjeti kad nemamo od čega? Mozda će ići jedno vrijeme, a što kasnije? Štedi se dok se ima, a ne dok smo u dugovima. A i kad smo kod dugova, javni dug samo povećavamo. Nema mi tu logike.", predlaže jedna građanka. Na upit građana kada političari misle sebi rezati povlašene plaće i troškove rada Vladini zaposlenici pišu: "Vlada je smanjila plaće u državnom proračunu za 3 % za sve zaposlene u javnom sektoru, od predsjednika Republike i predsjednika Vlade do svih zaposlenih u javnom sektoru? Riječ je o bruto iznosu, primjerice na 10 000 kuna ukupni prihodi smanjit će se za 300 kuna. Jedine skupine zaposlenih u javnim službama na koje se ne odnosi ova mjera su učitelji i profesori."

"Šta vi donosite, država vam se raspada, nesposobni ste, nikada od kada ova država postoji nije bilo gore", kazuje jedan građanin, ali Vlada i na to brzo odgovara: "Nešto što se godinama urušavalo ne možemo popraviti preko noći. Stoga smo donijeli ove mjere koje će dati dugoročne učinke." Isti građanin na Vladine sugestije odgovara riječima: "Jasno je da se preko noći ne može ništa popraviti, ali vi još niste ni pokušali. Već ste tri puta mijenjali poreze, mijenjali ste zakon o PDV-u preko noći, udarili ste takvu represiju da bi se postidjeli lideri Sjeverne Koreje... i? Gdje su rezultati? Nema ih, i sada ponovaljate iste mjere još jednom? Zar doista mislite da će iz trećeg pokušaja upaliti?"

"Mili moji studenti koji održavate i pišete po socijalnim mrežama Vlade. Prvo je bio plan 21, sad je 37 mjera. Do kraja godine 'bu i 54 mjera i planova. Do kada ova Vlada na čelu s premijerom i ostalom svitom misli za*ebavati ovaj narod? Koje *určeve mjere štednje? Tko da štedi? Vlada koja troši nemilice i radi minus u proračunu samo takav? Narod da štedi? Narod više nema što  štedjeti osim svoje živce, a možda ni to. Politika štednje. Pa koga vi to za*ebavate? Linić zatvori birtiju zbog 7,00 kn viška u blagajni, ali se u Todorićev Konzum ne smije niti približiti, a kamo li zaviriti u blagajne. Daj molim Vas, prestanite s*ati. Jednostavno Vlada na čelu s Milanovićam, treba dati ostavku i treba doslovce raspisati javni natječaj za članove Vlade i ministre jer u ovoj vuko*ebini od RH nema osobe koja bi znala izvesti ovu zemlji i ovaj napaćeni narod iz krize", ogorčen je jedan građanin.

"Bolje bi bilo da sebi skratite sva ta prava, ukinite imunitete, dnevnice, putne troškove, subvencionirane smještaje, hranu i piće , cipelarinu, naknadu za odvojeni život, smartphone, audije, nove mlažnjake, putovanja po Dubai-u, offshore račune, beskičmenjaštvo i nedolaske na posao, dokle god to ne napravite i ne pokažete solidarnost sa građanima, sve ove vaše mjere su čista lakrdija i mazanje očiju" kazuje još jedan nezadovoljnik. "Slavko Linić neka prvo građanima objasni optužnice u medijima protiv njega, a vezano za upletenost koruptivnih radnji sa JPSom Ante Marasa. Zatim neka Slavko objasni zašto je lagao javnost kad je prije dva mjeseca tvrdio i kleo se da se trgovački lanci kontroliraju, a onda smo prije par dana saznali da to nije bila istina, da ih nitko nije kontrolirao kao što su građane kontrolirali. Na kraju pitajte ministricu Opačić misli li se ispričati zbog svojih nesuvislih izjava ili su te izjave zapravo bile ono što je htjela reći, da se zlostavljačima treba dati još novca nauštrb žrtava? Tako je to kad u Vladu pustiš nesposobne koji više gluposti naprave u jednom danu nego što riješe." , još je jedna u nizu prozivki građana. Građani su tako opravdano ogorčeni, a Vlada uporno fejsa i tvita šaljući još jednom po tko zna koji put poruku građanima da mi i oni ne živimo u istom svijetu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.